L’Ajuntament anuncia que no es vendran més animals vius al carrer

La mesura neix fruit d’una reivindicació ciutadana vehiculada a través de les xarxes socials

Per . Actualitzat el

L’Ajuntament està elaborant una ordenança més restrictiva per impedir la venda d’animals vius al mercat de marxants de la Rambla Nova i al de Bonavista. Així ho ha anunciat el tinent d’alcalde de Serveis a la Persona, Javier Villamayor, a la part final del plenari celebrat aquest divendres. La reivindicació animalista ha arribat a la primera plana de la política municipal després que fa quatre setmanes una tarragonina pengés a la xarxa Change una reivindicació demanant la retirada d’aquestes parades dels mercats ambulants de Tarragona. Ara com ara, la petició, que va dirigida a l’Ajuntament de Tarragona, ja ha rebut prop de 22.000 signatures. Ha hagut de ser la portaveu d’ICV – EUiA, Arga Sentís, l’encarregada de treure el tema durant el torn de precs i preguntes.

Segons ha informat Villamayor, els tècnics municipals han elaborat un esborrany de normativa que prohibirà la venda d’animals vius a la via pública. Anirà un pas més enllà que l’actual, que prohibeix la venda d’animals de companyia, un terme massa ambigu que dóna lloc a confusió. «L’objectiu és que es deixin de vendre animals de companyia al carrer», ha corroborat Javier Vilamayor.

Per fer aquest document s’ha convocat una taula amb representació de tots els grups municipals per buscar el màxim consens entre els diferents agents implicats incloent-hi les entitats animalistes.

L’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, ha admès que «després de molts anys es posa fil a l’agulla en aquest tema» i que l’objectiu és que aviat es deixin de vendre animals al carrer.