Salvar vides

Per . Actualitzat el

Els serveis territorials de Salut han fet balanç aquesta setmana del primer mes de funcionament de la Unitat d’Hemodinàmica les 24 hores del dia. Durant aquest període, els serveis ubicats al Joan XXIII han atès un total de 13 pacients de les comarques tarragonines que, entre les 8 del vespre i les 8 del matí, necessitaven una intervenció quirúrgica coronària de manera urgent. És a dir, que s’ha evitat la derivació a centres hospitalaris de Barcelona d’un total de 13 veïns i veïnes del territori que presentaven un problema greu de salut, tot estalviant-los el temps de trasllat que, en dolències d’aquest tipus, és un evident factor de risc. Amb aquestes dades a la mà, l’Institut Català de la Salut preveu que durant el 2015 l’ampliat servei atengui prop d’un centenar de casos en horari nocturn a les comarques de Tarragona. Un fet, que sens dubte, ha de servir per tranquil·litzar una població necessitada de bones notícies al voltant del sistema sanitari.

Però les actuacions que s’estan duent a terme en matèria de salut a les nostres comarques no s’acaben pas aquí. Seguint les directrius del Pla Nacional de Salut de la Generalitat de Catalunya, els professionals dels diferents proveïdors sanitaris i hospitals que treballen a les comarques tarragonines estan elaborant plegats el que serà el nostre model assistencial del futur. Una de les primeres millores que la població notarà, segons ha pogut saber notíciestgn, és la posada en marxa durant el 2016 de la necessària UCI Pediàtrica a la ciutat de Tarragona (en concret al centre de referència Joan XXIII), servei que permetrà una millor atenció a la infància de casa nostra i evitarà el trasllat anual d’uns 400 menors d’edat a centres de Barcelona, fet que es produeix en l’actualitat i que sense cap mena de dubte representa un trasbals per a les famílies tarragonines que han d’ingressar els seus fills i filles en una unitat de cures intensives. Reduir la derivació de pacients a Barcelona i incrementar la cartera de serveis que es presten al territori és l’objectiu primordial d’aquesta entesa entre proveïdors sanitaris que es dediquen, no ho oblidem pas, a salvar vides.