Els veïns de l’Otto Zutz, farts de vandalisme, demanen una reunió amb l’alcalde

Els residents a la zona de la rambla President Francesc Macià han de suportar soroll, brutícia i trencadisses cada cap de setmana

Per . Actualitzat el

Els residents dels edificis propers a la discoteca Otto Zutz ja no poden més. Els actes vandàlics es repeteixen cada dos per tres i ni Guàrdia Urbana ni Ajuntament hi posen remei. Els veïns ja s’han reunit diverses vegades amb representants municipals sense trobar cap solució. Demanen des de fa temps una reunió amb l’alcalde –que ha confirmat que es reunirà amb ells– i estan preparant mobilitzacions per aconseguir que el consistori escolti les seves reivindicacions.

No demanen que el local d’oci nocturn tanqui les portes. «Dins de la discoteca que facin el que vulguin però, com a mínim, que els veïns no hàgim de veure les baralles i sentir xivarri», demana el president del número 6 de la rambla Francesc Macià, Josep Alonso.

Els més afectats pels sorolls són els residents dels dos edificis situats damunt de la discoteca, però la brutícia i les trencadisses es produeixen arreu de la rambla, segons Alonso.

«Aquest dijous passat mateix va haver-hi baralles amb policia i ambulàncies», explica Alonso, que recorda que «ja vaig dir al regidor Carles Castillo que això acabaria sent un altre Port Esportiu i el temps m’ha donat la raó».

Vòmits, porters automàtics trencats, vidres per terra… el panorama dels matins és desolador a causa d’alguns usuaris de l’Otto Zutz i de la manca de control per part dels responsables de la discoteca un cop els clients abandonen l’establiment. Per aquest motiu, els veïns de la rambla Francesc Macià demanen una reunió amb l’alcalde. «No volem més intermediaris, ja hem parlat amb la tinent d’alcalde de Mobilitat de l’Ajuntament de Tarragona, Begoña Floria, i el regidor de Seguretat, Carles Castillo, i no s’ha solucionat res, ara volem parlar amb l’alcalde».

Precisament el consistori ha confirmat a Noticiestgn que l’alcalde té previst reunir-se amb els veïns aviat.

Com que no existeix encara una associació de veïns en aquella zona de la ciutat, els residents a la rodalia de la discoteca s’estan organitzant amb reunions que duen a terme a les escales dels seus edificis. De moment han acordat preparar una manifestació perquè se’ls escolti. També han demanat pressupost per instal·lar pancartes als balcons dels edificis i denunciar el soroll i la brutícia a què estan sotmesos des que l’Otto Zutz va obrir les portes fa un parell d’anys.

«Estic fart de trucar a la policia cada vegada que hi ha un aldarull i de posar denúncies», lamenta Alonso, que admet que una família de la zona està recorrent a ajuda psicològica a causa de l’estrès ocasionat per les molèsties constants en horari nocturn.

La regidora Victòria Pelegrín ha explicat que tant la Guàrdia Urbana com els serveis de neteja han incrementat els efectius especialment les nits de dijous.