El Comitè Internacional valora «molt positivament» els projectes participatius dels Jocs

Una marató popular i un 3×3 bàsquet són algunes de les novetats de cara al certamen

Per . Actualitzat el

Una reunió conjunta entre la Comissió de Coordinació del Comitè Internacional dels Jocs Mediterranis (CIJM) i el Comitè Organitzador dels Jocs Mediterranis (COJM), ha tancat una nova visita de treball del CIJM que ha servit per incorporar dues novetats importants en el calendari esportiu: la inclusió d’una mitja marató de caràcter popular i oberta a la ciutadania i la modalitat de bàsquet 3×3 que substituirà el bàsquet tradicional. Ambdues especialitats s’estrenaran a Tarragona en uns Jocs Mediterranis.

La incorporació de la Mitja Marató Popular, que s’afegeix a la professional ja prevista, respon a una demanda del Comitè Organitzador dels Jocs Mediterranis, atesa l’elevada tradició de running que hi ha a la demarcació de Tarragona. En paraules d’Amar Addadi, president del CIJM, “la prova popular tindrà lloc al mateix temps que la professional, ja que es programaran diferents sortides. La idea és juntar esport professional i popular en una ciutat amb una arrelada tradició en aquesta prova”.

Josep Fèlix Ballesteros, president del Comitè Organitzador i alcalde de Tarragona, ha reiterat que “la mitja marató popular ha estat una petició expressa per la qual ha lluitat aquest Comitè Organitzador” i ha afegit que la prova es completarà amb “un circuit infantil perquè tothom hi tingui cabuda. Volem fer uns jocs per a tothom i estimular la pràctica de l’esport entre la ciutadania”.

Bàsquet 3×3

Per altra banda, s’incorpora també per primera vegada a la història dels Jocs Mediterranis la modalidad de bàsquet 3×3, en substitució del bàsquet tradicional 5×5. Tal i com ha comentat Amar Addadi, “hem pres aquesta decisió d’acord amb la Federació Internacional de Bàsquet amb l’objectiu revitalitzar i dinamitzar aquesta especialitat dins dels Jocs”. El director general de Tarragona 2017, Ramon Cuadrat, ha subratllat, en aquest sentit, “que això potser implicarà la redistribució d’algunes proves, per la qual cosa, en els propers dies l’organització dels Jocs iniciarà la ronda de contactes amb els responsables d’instal·lacions i seus, sense que això representi que s’hagi de prescindir de cap d’elles”.

Projectes participatius i atenció mèdica a esportistes

Així mateix, el CIJM ha valorat molt positivament els projectes de participació ciutadana que s’han desplegat en els darrers mesos, com ara el Projecte Educatiu, la seva primera activitat (el Concurs Fes la Mascota dels Jocs) i el Valor 2017. Segons Amar Addadi, “ens ha seduït aquesta línia de treball participativa i tenim la voluntat d’incorporar-la per a properes edicions dels Jocs Mediterranis”.

Per altra banda, aquesta visita ha servit també per actualitzar els procediments en l’atenció mèdica als esportistes. En paraules de Ramon Cuadrat, “els membres del Comitè Internacional ens han traslladat els criteris a tenir en compte a l’hora de realitzar els controls antidopatge i el protocol a seguir per prendre mostres i portar-les als centres sanitaris especialitzats. A més, hem concretat com hem de desenvolupar l’atenció sanitària als esportistes a la Vila Mediterrània i quins serveis mèdics ha de disposar la mateixa. Per altra banda, també s’han abordat els criteris assistencials i sanitaris de cara a les delegacions internacionals i el públic en general”.

Per últim, el Comitè Internacional dels Jocs Mediterranis no ha volgut marxar de Tarragona sense reafirmar la seva total confiança i suport en la tasca que està realitzant l’equip organitzatiu d’aquests Jocs, així com la satisfacció de veure un equip coordinat, consolidat i eficient.