L’espai de la Tabacalera, el nou Ajuntament de Tarragona?

El candidat de Convergència, Albert Abelló, proposa que l’emblemàtic edifici aplegui en un únic espai totes les dependències i serveis municipals de la capital tarragonina

Per . Actualitzat el

L’alcaldable de CDC a la ciutat de Tarragona, Albert Abelló, ha presentat aquest dijous un dels projectes eix de la seva candidatura: l’Ajuntament de la Gran Tarragona. El projecte consisteix en el trasllat de tots els serveis administratius del consistori als edificis de la Tabacalera. “L’estalvi, l’eficiència i el fet d’esponjar la ciutat cap a la zona dels barris marítims i de Ponent, són els principals objectius d’aquesta proposta», ha manifestat Abelló, que ha assenyalat que en els últims anys, tot i parlar-ne molt, no s’ha aconseguit millorar l’estructura administrativa i de serveis de l’Ajuntament de Tarragona.

És per aquesta raó que Abelló considera que cal deixar enrere l’actual estructura organitzativa del consistori, pròpia del segle XIX, i apostar per un Ajuntament pensat en clau de segle XXI. “Estic segur que amb el trasllat a la Tabacalera es millorarà molt tant la qualitat de servei al ciutadà com les condicions dels treballadors i treballadores, que gaudiran d’instal·lacions més àmplies i agrupades en un únic espai”, assegura el candidat de CDC.

Segons Abelló, el cost actual per a mantenir els edificis administratius de l’Ajuntament de Tarragona és d’1,2 milions d’euros. “De fet, només el lloguer de les dependències on s’ubica l’Oficina Municipal d’Atenció Ciutadana (OMAC), a la Rambla Nova, ja ens costa 450.000 euros a l’any. Els ciutadans necessitem ajuntaments que pensin en l’estalvi i en agilitzar els tràmits administratius”, manifesta Abelló, que apunta que l’operació Tabacalera no comporta, en cap cas, la renuncia a les actuals OMAC descentralitzades ubicades als barris de la ciutat.

Imatge virtual de la Tabacalera reconvertida en nova de l'Ajuntament de Tarragona