Prat de Comte busca famílies

L’ajuntament d’aquesta petita població de la Terra Alta rep prop d’un miler de sol·licituds de dins i fora de Catalunya per anar-hi a viure i a treballar

Per . Actualitzat el

Prat de Comte (Terra Alta) és una població de poc més de 160 habitants. Ja no hi queden nens i, per tant, la seva escola corre el perill d’haver de tancar les portes. Davant d’aquesta situació, des del consistori fa uns dies es va decidir fer una crida a famílies amb fills petits perquè vinguessin a viure al poble a canvi de facilitats per accedir a un lloc de treball i a un habitatge a preu molt assequible. La iniciativa municipal ha estat a punt de morir d’èxit. Literalment, durant els darrers dies el petit consistori de Prat de Comte i el seu alcalde, Joan Josep Malràs, han quedat desbordats. Desbordats pels centenars de sol·licituds de famílies interessades a traslladar-se al municipi i també per l’atenció mediàtica sense precedents que ha viscut aquesta petita població.

Aquests dies el nom de Prat de Comte ha sortit a La Vanguardia, a El País, a TV3, a TVE1, a la Sexta… a tot arreu. Ningú al poble es podia imaginar que la seva iniciativa d’oferir habitatge i lloc de treball a famílies amb fills petits generés tanta expectació mediàtica. Des que la iniciativa del consistori va sortir per primera vegada a La Vanguardia, el nombre de correus rebuts a l’Ajuntament s’ha anat incrementant dia a dia. També han rebut sol·licituds per telèfon i molta gent s’ha desplaçat fins al municipi, interessada en les ofertes de treball plantejades pel consistori.

Han arribat sol·licituds d’arreu de Catalunya, de la resta de l’Estat, de França i fins i tot del Japó. De fet, l’acumulació de paperassa és tan gran que des del consistori s’ha demanat ajut a la Diputació de Tarragona per tal d’ordenar els currículums rebuts i procedir al procés de selecció de les famílies candidates.

La gestió de l’alberg municipal, amb capacitat per a 60 persones, és l’al·licient que més entusiasme ha despertat entre els candidats. L’alcalde insisteix que, a més, també es poden donar facilitats a qui sigui capaç de gestionar comercialment el popular aiguardent que produeixen a Prat de Comte. També hi ha la possibilitat d’aconseguir l’adjudicació de l’agrobotiga municipal, que alhora compleix les funcions de punt d’informació del Parc Natural dels Ports.

L’efecte crida ha fet superar totes les previsions i des del consistori s’admet que farà falta fer un sedàs. Tot i això, amb tants candidats, sembla difícil que no trobin gent idònia. El que sigui necessari, asseguren els veïns, perquè vinguin famílies amb nens i l’escola del poble no hagi de tancar. El procés per rebre sol·licituds ja està tancat, tot i que els telèfons a l’ajuntament continuen sonant.