L’Hospital de Santa Tecla posa al dia el seu servei d’urgències

El centre tarragoní millora les condicions del servei per a professionals i usuaris amb una nova àrea de boxes monitoritzats, una nova zona per a urgències pediàtriques i amb la incorporació dels darrers avenços tècnics

Per . Actualitzat el

Els professionals i els usuaris de l’Hospital de Santa Tecla gaudeixen des de fa uns dies d’un renovat servei d’urgències, dotat dels darrers avenços tècnics i d’un nou espai molt més funcional i adaptat a les necessitats assistencials de la ciutat de Tarragona. Amb les noves urgències, ubicades a una zona rehabilitada de la primera planta de l’hospital de la Rambla Vella, el centre fa un pas més en la millora de les seves instal·lacions i soluciona definitivament les limitacions que plantejaven les històriques urgències de la planta baixa de l’edifici, que s’havien quedat obsoletes després de dècades de bon funcionament i servei.

Santa Tecla ha traslladat el seu servei d’urgències hospitalàries a un nou espai a la primera planta de l’edifici de la Rambla Vella. Dotat amb boxs monitoritzats, amb una nova àrea d’urgències pediàtriques i amb noves sales d’espera per a usuaris i familiars, el nou servei és un evident salt qualitatiu tant per als professionals assistencials com per als pacients. El nou espai incorpora, a més, millores tècniques que garanteixen encara més la fiabilitat del servei a l’hospital tarragoní i una major eficiència en els procediments assistencials, fet que repercutirà en un millor servei per a la ciutadania, tant des del punt de vista de l’atenció sanitària com en altres factors importants com ara el confort i la intimitat d’usuaris i acompanyants. Les urgències de l’Hospital de Santa Tecla es posen, doncs, al dia amb un total de 12 boxs, amb un per a cures, un altre per a la realització de guixos i quatre més d’específics per a ús pediàtric.

Millora per a l’usuari i per al professional

Si bé la nova àrea d’atenció a les urgències es troba a la primera planta de l’Hospital, l’accés dels usuaris al servei continua fent-se en el mateix lloc de sempre, a la planta baixa de l’Hospital. Allà l’equip d’infermeria d’urgències de l’hospital fa el cribratge de cada cas, marcant les prioritats d’atenció segons els protocols assistencials vigents.

Un cop a la nova zona d’urgències, els usuaris noten de seguida les millores experimentades pel servei. Per un costat, un nou espai més modern i funcional, fet que facilita una estada molt més íntima, segura i còmoda. I per l’altra, els recursos tècnics adients per garantir la monitorització i el seguiment constant del malalt a càrrec de l’experimentat equip de professionals del servei.

D’acord amb la doctora Sílvia Flores, cap del servei d’Urgències de l’Hospital de Santa Tecla, els professionals de la unitat «hem guanyat un 300% en qualitat de feina. Amb les noves urgències tenim més llum natural, més espai i innovacions tècniques que ens permeten gaudir d’unes millors condicions de treball i, per tant, millorar el servei que oferim a la població». La doctora Flores apunta que no es tracta simplement d’un canvi d’ubicació física del servei, sinó també «d’un canvi tecnològic, especialment pel que a telemetria dels pacients. Ara tenim capacitat per tenir fins a 8 pacients monitoritzats a distància, tal com es fa a la UCI, fet que ens permet fer seguiment dels pacients en tot moment fins i tot amb la porta del box tancada. Una altra cosa que hem guanyat és en seguretat i control de la dispensació de medicaments entre els usuaris del servei. Tenim una màquina que controla que el pacient només rep allò que ha estat prescrit pel metge. A més aquesta màquina controla quins són els nivells d’estoc de medicaments al servei i està en contacte directe amb la farmàcia de l’hospital perquè mai no ens falti de res». Altres millores passen també per les eines informàtiques i pels llocs de treball existents a disposició de l’equip assistencial.

Quant a l’usuari, Cinta Peri, infermera gestora d’Urgències de l’Hospital de Santa Tecla, assegura que «el pacient ara disposa de molta més intimitat que en l’anterior espai, on els boxs se separaven només amb cortines. Ara cada box té la seva porta i els més grans són exactament iguals a una habitació de planta i fins i tot disposen del seu propi bany. La millora és important també en la insonorització i en la higiene de tot l’espai». Segons Peri, «el descans dels pacients a les nits ara és possible, fet que fins ara era més complicat perquè moltes vegades els professionals, fent la nostra feina als passadissos i als taulells, despertàvem els usuaris que estaven als boxs només separats per cortines».

El gran salt també es fa en les urgències pediàtriques, que disposen d’un espai molt més ampli i específic amb 4 boxs, banys i amb una sala d’espera pròpia.

La posada en marxa de la nova àrea d’urgències a la primera planta de l’hospital va fer-se el passat dimarts dia 3 de març.

A banda dels boxos monitoritzats, el servei disposa d’un box per a cures i un altre per a la realització de guixos.

A banda dels boxos monitoritzats, el servei disposa d’un box per a cures i un altre per a la realització de guixos.

urgencies2

La nova àrea d’urgències té una zona especial per a pediatria, equipada amb quatre boxs amb bany i una sala d’espera específica per als infants i els seus acompanyants.

Els nous boxs d’urgències disposen dels darrers avenços en telemetria i són confortables tant per a pacients com familiars.

Els nous boxs d’urgències disposen dels darrers avenços en telemetria i són confortables tant per a pacients com familiars.