Andalusia celebra el seu dia

Membres de la classe política van participar a l’ofrena floral de Blas Infante

Per . Actualitzat el

Autoritats de la ciutat han participat aquest diumenge a Tarragona a l’ofrena floral al monòlit de Blas Infante, considerat el pare de la pàtria andalusa. A l’acte, organitzat per l’Associació Cultural i Folklòrica Andalusa i la Casa d’Andalusia de Tarragona i Província, hi han pres part l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros; el delegat del Govern de la Generalitat a Tarragona, Joaquim Nin; el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, i diversos regidors dels ajuntaments de Tarragona, Reus i Vila-seca. Igual que el president de la Diputació, la resta d’autoritats han felicitat les associacions promotores per aquesta diada commemorativa, i han encoratjat els assistents a continuar reivindicant els seus orígens, al mateix temps que ho fan també com a part indissociable del present i del futur de Catalunya.

L’acte celebrat als Jardins del Camp de Mart, ha comptat amb la participació de la presidenta de l’Associació Cultural i Folklòrica Andalusa de Tarragona, Luisa Márquez; de la presidenta de la Casa d’Andalusia de Tarragona i Província, Charo García i del vicepresident de la Casa d’Andalusia, Manolo López Pasca, i ha finalitzat amb el cant dels segadors i de l’himne d’Andalusia.

Blas Infante va ser afusellat l’any 1936 per la dictadura franquista per les seves idees polítiques. Els actes de celebració del dia d’Andalusia clouran el proper dia 28 de març.

L’Associació Cultural i Folklòrica Andalusa de Tarragona celebra per trentè any consecutiu el Dia d’Andalusia amb un ampli programa d’actes. Les activitats, que es duran a terme durant tot el mes de març, conformaran unes jornades culturals que tenen com a objectiu difondre i mantenir la cultura de la regió al territori. Els actes finalitzaran el proper 28 de març, la majoria seran gratuïts i es duran a terme al centre regional del carrer Sant Josep de Tarragona.