Jornada gastronòmica de la gamba de Tarragona

Hi participaran 24 restaurants de la ciutat amb plats a 15€ i menús a 38€

Per . Actualitzat el

Vint-i-quatre restaurants de la ciutat participaran, del 13 al 29 de març, a les I Jornades Gastronòmiques de la Gamba de Tarragona, organitzades pel Patronat Municipal de Turisme, el col·lectiu Tarragona Gastronòmica i Vins i Cava Adernats, amb la col·laboració de la Confraria de Pescadors i del Port de Tarragona. La creació d’aquesta acció gastronòmica vol fer justícia a aquest excel·lent producte, en el marc de la recent creació de la marca Gamba de Tarragona.

En aquest sentit, la regidora de Comerç i Turisme, Patrícia Anton, ha comentat que «la Gamba de Tarragona és un excepcional aliment que massa vegades ha arribat al consumidor amagat o camuflat sota altres marques que, fins ara, han estat millor situades en l’imaginari del consumidor o del venedor. Per aquest motiu, la creació de la marca Gamba de Tarragona i la celebració d’aquestes jornades volen restituir aquest producte excepcional i fer-li justícia», ha afegit Anton.

Dels vint-i-quatre restaurants participants, vint d’ells (Al Natural, Barquet, Cocvla, Degvsta, De Vins, La Cantonada, Lola Tapes, Passadís, Sadoll Restaurant, Sirco Airlines i Xamfrà del Fòrum, Ares, Balandra, El Llagut, El Terrat, Palau del Baró, Racó de l’Abat, Txar3verd, AQ Restaurant i Xaloc) oferiran un plat a 15€, en el què se serviran 150 grams de Gamba de Tarragona bullida o a la planxa, maridada amb dues copes de vi o cava Adernats.

Així mateix, vuit restaurants (Àpats Quattros, Ares, Balandra, El Llagut, El Terrat, Palau del Baró, Racó de l’Abat, Txar3verd) oferiran també menús selectes a 38€ amb un entrant, tres plats de Gamba de Tarragona, postres i mitja ampolla de vi o cava Adernats (una ampolla sencera per cada dos menús).

Finalment, cinc restaurants (AQ Restaurant, Arcs Restaurant, Ca l’Eulàlia, Restaurant Manolo i Xaloc) et proposaran gaudir d’allò més amb uns menús excel·lents a 50€ en els què podràs degustar un entrant, quatre plats amb Gamba de Tarragona, postres i mitja ampolla de vi o cava Adernats (i una ampolla sencera per cada dos menús).

Accions paral·leles

D’altra banda, la pàgina de Facebook de TarragonaTurisme sortejarà cada dia, del 13 al 25 de març, un 2×1 per gaudir dels tretze menús amb Gamba de Tarragona. Cada matí es plantejarà una pregunta relacionada amb les jornades i entre tots els participants que responguin correctament a la qüestió, se sortejarà el 2×1.

Paral·lelament, avui també s’han presentat els dos vídeos promocionals de la Gamba de Tarragona que han elaborat els fotògrafs Rafael López-Monné i Rafa Pérez, que expliquen el cicle de la gamba, la seva relació amb la ciutat i maneres de cuinar-la.