Xerrada sobre ajudes òptiques per a baixa visió a Botiga de Salut

Tindrà lloc el dia 26 de març a les 18 hores, a càrrec de l’òptica i optometrista Estefania Rodríguez i inclourà una revisió ocular gratuïta

Per . Actualitzat el

Teniu problemes de visió que dificulten el vostre dia a dia? Us agrada cosir, llegir, fer passatemps o mirar la televisió, etc., però la pèrdua de visió us impedeix fer-ho amb normalitat? Sortosament existeix un ampli ventall d’ajudes visuals que poden ajudar les persones amb aquest tipus de deficiències a fer una vida normal i gaudir dels petits plaers diaris. Per facilitar la tria d’aquests articles, Botiga de Salut organitza una xerrada oberta a tot el públic en general on s’explicaran les millors solucions per a cada cas.

L’òptica i optometrista Estefania Rodríguez, que serà l’encarregada d’impartir la xerrada, afirma que «la deficiència visual afecta prop d’un milió de persones a tot l’Estat espanyol, una xifra que augmenta fins als 200 milions a tot el món, segons dades oficials de l’Organització Mundial de la Salut. L’edat i la diabetis són els principals factors de risc per malalties oculars com la retinopatia diabètica o la degeneració macular associada a l’edat i les persones que pateixen pèrdua de visió s’enfronten a situacions que dificulten la seva vida quotidiana, perden independència, augmenten la dificultat per trobar feina o mantenir el lloc de treball actual o pateixen problemes de comunicació amb altres persones. Tot això pot causar dificultats físiques, problemes emocionals i problemes socials».

El dia 26 de març a les 6 de la tarda, Estefania Rodríguez impartirà la xerrada «Ajudes òptiques per a baixa visió», que també inclourà un taller pràctic en el qual mostrarà els diferents tipus d’ajudes visuals que existeixen com són les lupes, un dels mètodes de suport visual més demandat. Segons l’òptica, «són una eina que permet facilitar la lectura ocasional de prop i faciliten moltes de les activitats que afrontem en el dia a dia, com per exemple llegir factures, números de telèfon, dates de caducitat o preus d’articles de botigues».
El taller i la xerrada es complementaran amb una revisió gratuïta per conèixer l’estat de la seva visió ocular per als assistents que ho desitgin. La jornada és gratuïta però per assistir-hi cal reservar plaça prèviament trucant al 977 24 98 98.