Miramar, nou menjador en un dels millors restaurants de la Costa Daurada

Per . Actualitzat el

A començaments del 2015 el restaurant Miramar de Cambrils ha dut a terme una important millora d’ampliació, amb l’habilitació al primer pis de l’establiment, al costat de la magnífica terrassa, d’un nou menjador per a 50 persones que s’ha inaugurat fa unes setmanes. Seguint la línia de confort, luxe i elegància que caracteritza el Miramar, el nou menjador gaudeix d’una selecta decoració, on destaquen les grans fotografies a la paret que reprodueixen la torre veïna i els quadres d’en Queralt.

Aquest restaurant, que per la Guia Gourmand està considerat com el número 1 de la cuina tradicional de Cambrils, va obrir per primera vegada l’any 1957 de la mà dels avis (Agustí i Irene) de l’actual propietari, Joan Gómez Colom, com a pensió i casa de menjars a la seva pròpia casa particular.

L’evolució d’aquest prestigiós establiment és llarga i ha passat per diferents etapes, fins al moment actual. Situat a la meitat de la façana marítima, amb una terrassa a la primera planta de vistes fantàstiques del port de pescadors, a més de la terrassa al passeig, el Miramar fa un gran pas endavant a finals de 2011 i començaments del 2012 quan en Joan Gómez, amb el suport de la seva dona, Jovita Dolç, decideixen tancar l’hotel i renovar totalment el restaurant, amb una decoració moderna que no abandona el rústic amb pedra vista i mil detalls de bon gust, en diferents menjadors, tots ells molt agradables.

I, a la vegada, incorporen gran part de l’equip de cuina i sala del restaurant Joan Gatell (Casa Gatell) quan va tancar portes per jubilació dels propietaris. D’aquesta manera, el cap de cuina és el xef Fèlix Vega, que continua al Miramar la seva excel·lent tasca professional que va desenvolupar durant 39 anys a Casa Gatell.

El sommelier, que té cura d’un celler amb unes 200 referències, és Antonio Martínez. I la direcció de sala, molt agradable, que té una capacitat per a uns 60 comensals, la porta el mateix patró.

Sens dubte, estem en una de les millors cuines de peix i marisc d’elaboració tradicional de la Costa Daurada, tot un referent en els restaurants gastronòmics de les comarques tarragonines.

Els entremesos de Cambrils des de 1.957 km, un dels àpats que van marcar segell a la vila, 65€; el menú gastronòmic, 58€ i el menú tradicional del caldo de pescador, 45€ són els reis de la casa, que també ofereix diàriament el menú Miramar, 33 euros.