Les escoles d’art i disseny presenten la nova oferta formativa pel curs 2015-2016

Els centres de la província de Tarragona han creat tres nous graus superiors pioners al Camp de Tarragona i a les Terres de l’Ebre

Per . Actualitzat el

Les Escoles d’Art i Disseny de la província, amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona, amplien la seva oferta acadèmica de cara al curs vinent  per aconseguir consolidar-se com a referent educatiu del territori. L’escola de Reus complementa el seu catàleg amb un nou grau superior de gràfica audiovisual centrat en la formació en infografia 3D. Per la seva banda, l’escola de Tarragona inclourà dins de la seva oferta el grau d’animació i el de disseny de gràfica interactiva i manté les tres titulacions regalades i els cursos monogràfics que ja existien. Daniel Uzquiano, director de l’Escola d’art i Disseny de la Diputació de Tarragona, considera aquests dos nous graus com “una aposta forta perquè els alumnes puguin acabar de desenvolupar els seus coneixements”.

La Diputació de Tarragona també compta amb l’Escola d’Art i Disseny de les Terres de l’Ebre que se centra en cursos d’art i restauració que volen integrar la tradició i la contemporaneïtat en les seves creacions i obres. Les tres escoles, juntament amb el centre de Valls, ofereixen formació a estudiants que provenen d’estudis secundaris o d’estudis superiors que es volen especialitzar en algun dels camps d’art i disseny que s’ofereixen a la província. Judit Fàbregas, diputada delegada dels centres educatius d’art de la Diputació de Tarragona, assegura que aquest nou catàleg de graus ha sigut una resposta a les noves demandes laborals i tenen l’objectiu de cobrir el buit formatiu que hi havia al Camp de Tarragona i a les Terres de l’Ebre fins al moment. Fàbregas remarca que “les escoles són elements dinàmics que s’han d’adaptar als canvis socials i han d’oferir una formació de qualitat que garanteixi l’entrada al món laboral”.

Les escoles de la província de Tarragona tenen una llarga trajectòria que les avala i nombrosos èxits dels seus alumnes, entre el 70 i 80 per cent dels alumnes titulats en aquests centres troba feina durant l’any següent a la seva graduació. Els centres ofereixen diversos cursos monogràfics, com ceràmica, pintura o tallers de ceràmica, i graus de formació superior de dos anys de durada amb pràctiques externes en una empresa i un treball final. Amb aquesta ampliació es vol modernitzar l’oferta que hi havia al territori i potenciar la connexió entre els diferents centres de la província per seguir mantenint el bon nivell educatiu.