Calafell celebra la XIV Xatonada Popular

Per . Actualitzat el

El dia 1 de març la plaça Pau Casals de Segur de Calafell va acollir la XIV Xatonada Popular de Calafell, en la qual es van posar a la venda 750 racions de xató, servit per cinc restaurants del municipi: A Can Pilis, Casa Pedro, Eusebio, Las Brasas i La Bodegueta del Pa Torrat. Des de les 10 del matí van ser moltes les persones que s’hi van acostar per participar en aquesta tradicional festa gastronòmica. A més, també es va dur a terme un taller infantil, on els alumnes de 3r a 6è de primària de les escoles de Calafell van aprendre a fer la recepta de xató pròpia del municipi, dirigits pels Mestres Xatonaries de Calafell. Tots els participants van rebre, de mans de l’alcalde de Calafell, Joan Olivella, i la regidora de Turisme, Olga Elvira, un diploma acreditatiu per la seva participació. Els visitants també van poder passejar per la fira d’aliments artesanals i activitats lúdiques pels més petits. En el transcurs de la jornada també es va celebrar la 6a Trobada d’intercanvi de plaques de cava. Fins al diumenge 29 de març, els set restaurants del municipi que estan adherits a La Ruta del Xató oferiran, dins les 4s Jornades Gastronòmiques del Xató, els seus menús basats en aquest plat tradicional.