«No som ni d’esquerres ni de dretes però sí independentistes»

Emili Rivelles és el candidat d’Ara Tarragona a les municipals

Per . Actualitzat el

Després de l’èxit d’Ara Reus a les passades eleccions municipals en les quals l’escissió de CiU, capitanejada per Jordi Cervera, va aconseguir dos regidors, el partit polític aspira a repetir la història a la capital. Al seu capdavant, Emili Rivelles, un exPSC que lidera una formació nova que agafa les paraules tant de moda com «transparència», «descontentament» i, fins i tot, «independència» per definir-se i per sumar suports. Rivelles, empresari del món de l’esport de 40 anys, va ser adjunt a la presidència de la Candidatura Tarragona 2017 que encapçalava Mario Rigau. Els dos darrers fitxatges de la formació municipalista vénen del planter convergent després del sobtat canvi de candidat de la formació nacionalista. Són l’empresari del sector immobiliari Pep Manresa (número dos d’Ara Tarragona) i l’advocat Hèctor Álvarez, que passa a ser el secretari d’organització de la nova formació política.

Tarragona és un consistori que ha estat feu de pocs partits. Amb quines aspiracions arriba un partit nou a les eleccions?
Sorgim especialment de la inquietud d’un sector de gent no votant i cansat de tot, i precisament perquè a Tarragona som molt conservadors i sempre hem tirat cap als grans partits com el que hi ha ara al Govern i a l’oposició. Ja fa molts anys que hi són i la prova és que en moltes accions hi ha una relaxació excessiva. Per això hem creat Ara Tarragona, per donar aire fresc a aquest Ajuntament amb una nova manera de fer política totalment municipalista.

No té gaires opcions ara mateix el votant «cansat de tot»?
Nosaltres el que oferim és una opció tarragonina, de ciutat, on té cabuda tot tipus d’ideologia. De fet, recentment gent de diferents partits grans s’està interessant per Ara Tarragona com una opció de fer política municipal.

Estem parlant dels dos militants de CDC?
Bé, ara mateix són dos exconvergents, Pep Manresa i Hèctor Àlvarez, però s’anirà sumant gent d’altres grups polítics que no comparteixen el projecte dels seus partits per aquestes municipals. Aquí està la gràcia d’Ara Tarragona, que som un partit municipalista, que no som d’esquerres ni de dretes, però que sí que ens posicionem, o ens hem posicionat, o ens posicionarem molt a favor de la independència.

De quins partits se us ha de sumar més gent?
Del PSC i hi ha alguna persona interessada d’ERC.

Ens pot avançar qui?
No, ara mateix no.

En aquest sentit, Jordi Sendra els acusava de «néixer per restar a CDC». Què n’opina?
Que aquests partits grans utilitzin la seva impotència contra nosaltres no ho veig lògic. Nosaltres no hem anat a buscar ningú. Si els marxa la gent, el primer que haurien de fer és preguntar-se què han fet malament.

Deia que no són ni d’esquerres ni de dretes però independentistes. Com es menja això? I més en clau local?
Nosaltres ens proclamarem a favor d’això, però ara estem centrats únicament en les municipals de Tarragona. De Tarragona per Tarragona. Aleshores, si en algun moment ens hem de posicionar, serà el nostre posicionament obert i resultat de l’opinió general dels integrants del nostre partit.

Quan parla de posicionar-se, parla d’esquerres o dretes?
Ens posicionarem, quan toqui, a nivell d’esquerra, però ara mateix no estem ni a dreta ni a esquerra. Estem totalment centrats en la nostra ciutat.

Però quines polítiques duran a terme si governa?
Quan aixoplugues gent de qualsevol àmbit o ideologia, com és el cas d’Ara Tarragona, et pots permetre el luxe de fer propostes d’esquerres en l’àmbit social, com fan les esquerres, i propostes empresarials com fan les dretes.

Al vostre decàleg parleu de fomentar la capitalitat de Tarragona però el vostre partit té el seu origen a Reus. No és contradictori?
Ara Reus i Ara Tarragona som el mateix partit, però amb projectes diferents, amb molt bona relació entre nosaltres que ha de servir per potenciar el territori. No pot ser que Tarragona vagi per una banda, Reus per una altra, Cambrils per una altra… Hem d’anar tots a una i, mal ens pesi, a Tarragona hauríem de mirar els pobles veïns i les coses que s’estan fent millor que aquí. Per exemple, l’estació de tren que tenim, que no s’ha sabut fer o demanar, i Reus, en canvi, sí que té aquest suport.

Plantaria cara a qualsevol aspiració de Reus a la cocapitalitat?
Tarragona ha de ser capital de província.

Què podeu oferir a la ciutat?
Hem de deixar el «farem, farem» i començar a fer. Hem detectat que tots els barris estan deixats però hi ha una major accentuació als barris de Llevant. Per tant, les premisses són unir els barris de Ponent i Llevant amb el centre; treballar en petits projectes, no obres faraòniques, i aconseguir la unitat política perquè es desencallin els grans projectes començats.

  • Bolet

    Ni blanc ni negre, ni groc ni vermell, tot dependrà ……, Emili Rivelles, a veure si dieu i us posicioneu una mica més i les coses més clares, ja que polítics amb aquest criteri doncs ja estem una mica farts