L’atur descendeix en 4.916 persones registrades durant l’últim any

Tarragona se situa per sota als 70.000 aturats, sent la segona província catalana amb una major baixada anual

Per . Actualitzat el

El Ministeri de Treball i Seguretat Social ha fet públiques les noves dades del registre de l’atur durant el mes de febrer. Durant l’últim mes, Tarragona ha reduït el nombre d’aturats en 165 persones, per tant un 24% menys que al gener de 2015. Una xifra encara millor si es compara amb els 74.813 registrats el mateix més de l’any passa al Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) de la província. Tot i les bones dades, Tarragona segueix sent el segon territori català amb més atur, per darrere de Barcelona. No obstant això, aquestes dues províncies també han registrat els majors descensos de Catalunya.

El nombre d’aturats se segueix mantenint lleugerament superior en el segment femení. Mentre que hi ha 35.417 dones aturades, els homes se situen als 34.480. Xifra que només es capgira en els menors de 25 anys, prop de 200 dones menys estan registrades. Per altra banda, el sector de la construcció ha generat 230 nous llocs de treball, una xifra superior al centenar registrat per l’agricultura i els serveis. La cara negativa se l’emporta l’agricultura que ha augmentat en 151 persones durant l’últim mes.

Una de les dades més destacades que s’han recollit és l’augment del 26,22% de contractes indefinits a la província en comparació al mes de febrer de 2014. Tot i així, si es compara amb les dades de contractes temporals, durant l’últim mes 14.636 han sigut d’aquest últim tipu mentre que només 1.728 han estat de caràcter indefinit, quasi un 10% més en dades relatives.