Diferents municipis de Tarragona commemoren el Dia de la Dona

Durant el cap de setmana, es realitzaran diferents actes i activitats per celebrar la diada que exalta els drets de les dones d’arreu del món

Per . Actualitzat el

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona, diumenge 8 de març, moltes ciutats i pobles de la província organitzen actes, activitats i premis en commemoració a les dones. Els esdeveniments recorden, sobretot, la importància de la igualtat de gèneres i exalten diferents figures femenines significatives.

TORREDEMBARRA
El divendres 6 de març a les 12, al Pati del Castell, es farà la Lectura del Manifest per part de treballadors municipals. A les 17 h, a la Sala d’Exposicions de Cal Llovet, la terapeuta Ana Isabel Gonzàlez impartirà un taller de risoteràpia obert a tot el públic.

EL VENDRELL
Divendres dia 6, a les 20 de la tarda, al Museu Deu, s’inaugurarà l’exposició temporal: “Les models: una vida al descobert”. Es tracta d’una mostra escultòrica que dóna el màxim protagonisme a la figura femenina i que recorda el paper de la dona al llarg de 150 anys. El dissabte 7, a les 18 h, tindrà lloc la lectura del manifest institucional de la jornada i es durà a terme la representació teatral El somni d’una nit d’estiu, al Teatre Espai, amb entrada gratuïta.

TARRAGONA
El divendres al matí es lliuraran els guardons de les obres premiades en el XV Concurs literari “relats de dones” i es farà la lectura de cada una d’elles. A les 13 hores, a les escales de l’Ajuntament, es llegirà el manifest del Dia Internacional de les Dones. A més, aquell migdia se celebrarà el dinar que reuneix els diferents col·lectius de dones. A les 18 hores, es farà entrega dels punts de llibre “Tarragonines” a Carme Castillo, Teresa Carrera, Dolors Comas i Ana M. Caparrós. Diumenge es podran veure dues representacions teatrals sobre la dona. Al matí, de 12 a 13, la performance Mujer con carrera, a la plaça de la Font i a diversos carrers de la Part Alta, i a la tarda, a les 18 hores, la representació teatral i musical de dones de diferents col·lectius de la ciutat al Teatre Metropol.

Per altra banda, durant tot el mes, es podran gaudir de diferents exposicions, tallers i recitals relacionats amb el paper de la dona en diferents situacions socials o, d’altres, que ens endinsen en la vida de dones de renom.

L’ARBOÇ
El divendres a les 8 de la tarda, es farà el Concurs de Tapes al local Arbosense, on es faran partides de bingo i karaoke posteriorment. L’endemà es tancarà la commemoració amb la revetlla del dia Internacional de la Dona, a partir de les 9 del vespre, al poliesportiu durant la qual es llegirà el manifesta. Com a cloenda dels actes del Dia de la Dona, totes les assistents podran gaudir d’un sopar i ball amenitzat pel showman local Rufino.

VILA-SECA, LA PLANA I LA PINEDA

Diumenge 8 de març, els veïns de La Plana, La Pineda i Vila-Seca podran visitar les Vinyes del Terrer per endinsar-se en el procés d’elaboració i gaudir d’un tast dels vins. Posteriorment, tindrà lloc el dinar de germanor a la Pineda on es farà la lectura del manifest.

 

 

 

 

 

L’últim acte serà el divendres 13 de març a partir de les 8.45 h, hora en què se

sortirà amb autobús des de la Pineda, la Plana o Vila-seca cap a la planta de

valorització energètica de SIRUSA a Tarragona. La inscripció gratuïta, cal fer-
la abans de l’11 de març a la regidoria de Polítiques d’Igualtat, al telèfon 977

30 93 00.