Lleugera recuperació del nombre de construccions finalitzades durant el 2014

L’increment d’aquesta xifra allunya del pessimisme al sector de la construcció del Camp de Tarragona

Per . Actualitzat el

El 2014 s’ha tancat amb un total de 942 habitatges construïts a la zona del Camp de Tarragona, un número superior al de 2013 que se’n van finalitzar 841. Aquestes dades formen part de l’extens estudi que han fet el Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Tarragona i que dóna esperança a un sector molt castigat arran de la crisi econòmica. La majoria dels nous habitatges es concentren a Tarragona, Cambrils, Salou, Calafell i Reus i bona part d’ells s’han enllestit durant el 2014 tot i haver-se començat a construir fa uns anys. Tanmateix, un bon indicador de recuperació ha sigut el nombre d’obres iniciades l’any passat, un total de 317, que s’han incrementat en relació a estudis anteriors.

L’informe del sector també recull els habitatges que s’han rehabilitat durant l’any passat. Així, van fer-se 620 obres d’aquest tipus de les quals un 25 per cent van ser a Tarragona. Tot i que el pressupost invertit en aquest camp està lluny del nivell europeu, el 2014 es van superar els 24 milions d’euros.

La dada negativa recau en la concessió de certificats d’habilitat i els d’eficiència energètica que han patit una lleu davallada durant el darrer any.