Les escoles aposten per la llengua anglesa

S’implanta un nou projecte per potenciar l’anglès entre els alumnes de primària

Per . Actualitzat el

La regidoria d’Ensenyament de l’Ajuntament de Salou ha posat a disposició de les escoles aquest any un nou projecte per promoure l’ús de la llengua anglesa a l’escola sota el nom d’English Oral Expression. L’objectiu és millorar la competència comunicativa en anglès en els cursos de primària i poder tenir el màxim d’oportunitats tant en l’àmbit personal com laboral. La regidoria ha destinat una partida de 14.356,15 euros a aquest projecte educatiu que per primer cop s’implanta a les escoles de Salou.

El projecte, que es va iniciar el mes de novembre i que finalitzarà a finals del mes de maig, té una gran acollida dins els centres educatius. Els centres que s’hi han adherit són l’Escola Europa, l’Escola Santa Maria del Mar, l’Escola Salou, l’Escola Vora Mar i l’Escola Elisabeth.

La regidora d’Ensenyament, Julia Gómez, explicava que «som conscients de la necessitat que els nens i les nenes han de ser persones capaces d’expressar-se en diferents llengües i dotar l’alumne de capacitat d’oratòria i de perdre la por de parlar en públic».

Els mateixos centres educatius són els qui han determinat els alumnes que participen en el projecte d’acord amb la realitat del centre i les necessitats detectades. Es pretén potenciar l’expressió oral anglesa i la corporal. Els alumnes aprenen a desinhibir-se i utilitzar la llengua dins d’un nou context diferent al de classe. El projecte treballa la competència lingüística, la competència logicomatemàtica, la competència musical, la visual-espacial i la cinestètica, sense deixar de banda les relacions interpersonals, el vessant interpersonal i elnaturalista.