Cunit recrearà l’època del contraban dels anys 50

La fira estarà ambientada en aquesta dècada com a part de la recuperació de la memòria històrica col·lectiva del poble

Per . Actualitzat el

L’Ajuntament de Cunit celebrarà la “Fira de l’estraperlo de Cunit – El Contraban dels anys 50” amb la recreació de l’aparença històrica del poble en aquest període històric. Durant tot el dissabte dia 4 d’abril, el nucli antic s’ambientarà en l’època de la postguerra en que el municipi era un punt important del comerç il·legal de productes. Els visitants podran veure com estabiliments del centre ofertaren productes al carrero podran passejar entre parades d’artesania alimentària, de ceràmica o espelmes de l’època. Tanmateix, es crearan espais lúdics amb cotxes de l’època, jocs de fusta i tancats amb animals. La iniciativa ha estat organitzada per la Regidoria de Turisme i Patrimoni i vol explicar el paper que jugaven les famílies de l’època. També, la fira acullirà la presentació oficial del documental que s’ha enregistrat a Cunit.  Totes les activitats tenen l’objectiu de recuperar la memòria col·lectiva del poble, Jaume Casañas, regidor de Turisme i Patrimoni, ha ressaltat que “el documental i aquesta Fira pretenen donar un especial valor a les situacions familiars personals d’una època molt complicada i alhora donar a conèixer com es vivia i com a través de cada situació s’ha anat teixint la història del nostre municipi”.