Calafell inicia el procés de licitació de la museïtzació de la Confraria de Pescadors

El projecte convertirà aquest edifici en el nou Centre d’Interpretació del Mar

Per . Actualitzat el

L’Ajuntament de Calafell ha aprovat el plec de clàusules que han de regir la contractació per a la museïtzació de la Confraria de Pescadors de Calafell. El procés de licitació començarà, per tant, d’aquí a un mes, després que s’hagi publicat l’anunci corresponent, i es farà per procediment obert.

El projecte de museïtzació de la Confraria de Pescadors convertirà aquest edifici, situat al Passeig Marítim de Calafell, en el nou Centre d’Interpretació del Mar. Per fer-ho possible, caldrà remodelar l’edifici, instal·lar nou mobiliari i també fer les instal·lacions tècniques adequades a la proposta museogràfica, com per exemple un nou sistema de llum i so.

La creació d’aquest nou centre de divulgació s’emmarca en el projecte de recuperació mediambiental de la platja de Calafell, i està estretament lligat a la remodelació actual del Passeig Marítim. El Centre d’Interpretació del Mar serà, per tant, un espai de recuperació i divulgació del passat mariner de Calafell, cosa que es farà a través d’una exposició permanent i d’activitats complementàries.

En l’exposició permanent s’explicarà com era la vida quotidiana del nucli de la Platja de Calafell, quan aquesta estava estretament lligada al mar.

A més, periòdicament s’organitzaran activitats relacionades amb l’exposició i que complementaran i dinamitzaran l’espai de l’antiga Confraria. També es faran visites guiades i programes pedagògics dirigits als escolars, així com tallers didàctics o d’animació