Vila-seca donarà feina a 63 veïns i veïnes amb el Pla d’Ocupació Municipal de 2015

L’Ajuntament dóna a conèixer noves mesures d’impuls a l’ocupació amb una inversió de 2,1 milions d’euros

Per . Actualitzat el

Vila-seca destinarà durant el 2015 més de 2 milions d’euros a plans de formació i ocupació per a professionals, empreses i emprenedors del municipi. L’alcalde Josep Poblet ha aprofitat l’acte de signatura del conveni amb la Fundació URV i amb SECOT (Voluntariat Sènior d’Assessorament Empresarial) per donar conèixer l’esforç econòmic i humà que el consistori fa en aquest àmbit en temps de crisi. L’Ajuntament de Vila-seca defineix tres grans àrees que han de servir per impulsar l’ocupació al municipi durant el 2015 (Ocupació, Formació i Protecció a les persones). La relació de mesures d’impuls a l’ocupació presentades en roda de premsa és la següent:

El programa Impuls a l’Ocupació amb ajuts per a la contractació i noves empreses.
Ajuts a la contractació de persones del municipi de Vila-seca. Inclou un sistema de subvencions directes a les empreses que contractin persones de la Borsa de Treball Municipal. Els ajuts a les empreses poden ser de 750 euros a 2.000 euros per persona contractada. Fins al 31 de desembre de 2014 es van presentar 104 sol·licituds per a 303 contractes amb una subvenció total de 312.407 euros.
Ajuts als nous emprenedors i a la creació de noves empreses al municipi de Vila-seca.
Les persones o empreses que es donin d’alta al municipi durant aquest 2015 rebran un ajut directe de 2.000 euros. Fins al 31/12/14 es van presentar 47 sol·licituds amb una subvenció total de 94.000 euros.

Formació per l’Ocupació
Cursos de Formació Laboral
El Centre Municipal de Formació i Ocupació Antic Hospital ha programat per enguany 44 cursos destinats a totes aquelles persones que vulguin adquirir nous coneixements o bé ampliar-los. El cost total dels cursos és de 120.000 euros.

Pla d’Ocupació 2015
Amb una despesa de 726.050 euros s’ha creat un nou Pla d’Ocupació Municipal 2015 que donarà feina a un total de 63 persones, en períodes semestrals. Aquest Pla d’Ocupació Municipal també comporta un període de Formació Laboral obligatòria per als seus participants.

Programes d’Ocupació en col·laboració amb altres administracions.
S’han coordinat tres programes d’ocupació subvencionats pel Servei d’Ocupació de Catalunya que donaran feina a 35 persones. Un per a 20 persones, Fem Ocupació per a Joves, està destinat al sector comerç de serveis turístics. Un altre, per a 15, Joves per l’Ocupació, està destinat a l’hostaleria i la restauració. Hi ha un tercer programa, el SALT, coordinat per la Secretaria de Joventut que beneficiarà 30 joves.

Protecció a les Persones
L’Ajuntament de Vila-seca té consignat en el pressupost municipal per aquest any 2015, en la partida d’Atencions Benèfiques i Assistencials un import de 540.344 euros, per fer front a les necessitats individuals d’aquests tipus en qualsevol àmbit o matèria d’atenció a les persones (educació, sanitat, habitatge…). Aquesta és una partida econòmica oberta segons acord plenari.