Unes seixanta entitats del Vendrell assisteixen a la jornada informativa sobre la reforma fiscal

La xerrada, a càrrec de Pere Tarrés, donava informació sobre les conseqüències que comporta el canvi de la normativa

Per . Actualitzat el

El Centre cívic l’Estació del Vendrell va acollir la xerrada informativa sobre les principals novetats de la reforma fiscal i de la Llei de transparència que afecten les entitats no lucratives. La jornada va anar a càrrec de Pere Tarrés, expert en la gestió i direcció d’entitats, i va ser organitzada per la Regidoria de Participació Ciutadana del municipi i estava adreçada, principalment, a les persones vinculades a la gestió econòmica de les entitats. Al voltat de 100 persones, que representaven una seixantena d’entitats, van assistir dissabte passat per informar-se sobre els canvis que suposa la reforma fiscal aprovada a finals de novembre pel govern central i que estableix que totes les associacions, independentment del seu àmbit d’actuació, tenen l’obligació de presentar la declaració de l’Impost de Societats i a portar una comptabilitat per partida doble d’acord amb el Pla General Comptable d’associacions i fundacions catalanes. A més, la sessió informativa va avisar que les entitats han de conèixer com afecta la nova Llei de transparència a les seves activitats per poder fer els tràmits corresponents. La xerrada també va oferir recomanacions, eines i idees per impulsar la transparència d’aquestes organitzacions.