Temps de calçotades i xató al Molí de Cal Tof

Per . Actualitzat el

Quan arriba el fred, el Molí de Cal Tof, seguint la cuina de temporada de les nostres comarques, ens ofereix la tradicional calçotada, a un preu tot inclòs de 35,31 euros, i per a grups de 10 o més comensals a 30 euros, i la xatonada, que és l’àpat més representatiu del Baix Penedès. El xató val 15 euros.

Cal destacar que totes les carns es preparen a la vista dels comensals a la gran graella que hi ha a l’establiment, que també té fama per les seves carns a la brasa. A la carta podem escollir altres plats elaborats com la perdiu de caça guisada, la cua de bou estofada amb patates i verduretes, el magret d’ànec a la llosa, sense oblidar els clàssics de la casa com són les carxofes a la brasa, els caragols a la llauna, el porcell ibèric a la brasa i l’espatlleta de cabrit a la brasa. I per qui prefereixi el peix a la carta també hi ha suggestives opcions. A l’hora de les postres, les nous de l’avi Tof i el mató amb confitura de figa elaborada a la casa són algunes bones decisions.

Recordem que el restaurant va ser fundat el 1979, ara fa 35 anys, per Baltasar Julià i Encarna Martínez, a 500 metres del centre del Vendrell, davant mateix de la policlínica comarcal. Des de fa molts anys ofereix una bona cuina en la qual prima el producte de primera qualitat i de temporada. Encarna és la xef i elabora una línia de cuina típica catalana mentre que Baltasar dirigeix el menjador i té cura del celler, en el qual hi ha més de 200 referències de vins, situat als baixos de l’edifici habilitat a la vegada com a menjador.

El Molí de Cal Tof ofereix també un menú de migdia (de dimarts a divendres amb beguda inclosa) per 16€; un menú de nit (de dimarts a divendres sense beguda), 25€, i el menú degustació, 45€ (beguda inclusa). Felicitats, Baltasar i Encarna, pel 35 aniversari!