Els veïns obren un debat públic per definir com ha de ser l’entorn del Mercat

L’Associació de Veïns Tarragona Centre impulsa un procés participatiu obert a tota la ciutadania per recollir propostes d’ús de tota la zona centre

Per . Actualitzat el

L’Associació de Veïns Tarragona Centre, que neix de l’antiga Associació de Veïns del Carrer Unió i Adjacents (CUA), vol impulsar un procés de participació ciutadana per definir com volen que sigui la zona centre de la ciutat, un cop finalitzin les obres del Mercat Central.

Segons afirmen des de l’associació, «el centre de Tarragona pateix des de fa molts anys nombroses mancances d’infraestructures i serveis. No disposem de cap centre cívic, ni llars d’infants municipals o ludoteques, ni d’instal·lacions esportives i tampoc d’una planificació urbana que hagi previst zones verdes, places o espais públics per al gaudi de la ciutadania.

Totes aquestes mancances acumulades a altres dèficits (neteja, obres…) i a l’envelliment i deixadesa d’alguns edificis, han portat al centre a una situació de degradació creixent. Si no hi posem remei correm el perill de convertir el centre en un lloc inhabitable.

Les obres del Mercat Central, que lamentablement s’han allargat de manera desproporcionada, han provocat molts perjudicis a tot el veïnat de la zona durant els últims anys. Ara, quan sembla que la fi de les obres està propera, cal redefinir els usos que l’entorn del Mercat ha de tenir.

En el projecte inicial es preveu que la plaça Corsini sigui un cub de ciment sense cap instal·lació per a l’ús públic de l’espai. Des de l’associació volem impulsar el debat públic entre la ciutadania sobre com ha de ser la plaça. Quines necessitats tenim com a veïns del centre de Tarragona i dissenyar entre tots quina és la plaça que volem.

També ens preocupa la manca de serveis i, en aquest sentit, pensem que cal demanar que s’habiliti un espai públic com a centre cívic del centre de la ciutat amb espais per a activitats d’oci dirigit, per a persones grans i per a criatures i per als moviments socials i les agrupacions».

Els dies 28 de febrer i 6 de març estaran presents a la porta del Mercat Central per informar la ciutadania i recollir propostes, que es debatarn posteriorment en assemblea. Des de l’entitat faran extensiva la crida a les Associacions de Paradistes del Mercat i de Paradistes del Mercadet, Associació de Comerciants i altres associacions de veïns, així com als responsables municipals.

Tothom que vulgui fer arribar la seva opinió, proposta, idea o projecte pot fer-ho al correu electrònic avcuatgn@gmail.com, al Facebook www.facebook.com/avtgncentre o en persona tots els dimarts de 19 a 20,30 h o a qualsevol hora a la bústia  instal·lada al local de la Cooperativa Obrera, al carrer Fortuny 23 , 1r pis.