CEPTA i la URV promouen un curs per a directius d’empreses

L’acció té per objectiu rellançar la tasca de les pimes de les comarques de Tarragona i potenciar la relació entre universitat i empresa

Per . Actualitzat el

La Fundació CEPTA i la Fundació de la Universitat Rovira i Virgili (URV) col·laboraran per impulsar noves activitats de foment de l’activitat empresarial i donar suport als emprenedors i pimes de les nostres comarques. Aquest és el principal objectiu de l’acord de col·laboració que aquest matí han signat el president de CEPTA, J. Antoni Belmonte, i el rector de la URV, Josep Anton Ferré.

Conscients que la professionalització de la tasca dels directius és un dels camins per poder refermar la tasca de les pimes –que suposen gran part del total d’empreses del teixit empresarial de les nostres comarques- i que la superació de la crisi implica consolidar una activitat privada capaç d’obrir-se a noves fronteres, tan Belmonte com Ferré han destacat el caràcter «decisiu» d’aquest acord.

El curs ‘Eines fonamentals per a la gestió eficaç de l’empresa del segle XXI’

Una de les primeres actuacions conjuntes que sorgeixen del conveni que s’ha signat avui és el curs Eines fonamentals per a la gestió eficaç de l’empresa del segle XXI, un curs que és una iniciativa singular per connectar universitat i empresa i que està previst que comenci en les pròximes setmanes.

El programa formatiu vol posar a disposició dels directius eines i metodologies eficaces per tal que la gestió estratègica i sostenible en el temps sigui un tret distintiu dels professionals de les comarques de Tarragona.

Qui vulgui accedir a cursar aquest curs no cal que disposi de cap formació universitària, ja que aquest programa de formació té un doble objectiu: d’una banda, fomentar l’emprenedoria amb continguts adaptats en l’actualitat empresarial i en contacte amb diversos mercats emergents i, de l’altra, professionalitzar i valorar la tasca de moltes persones que tenen una llarga trajectòria de direcció empresarial a les seves espatlles.

El curs té una durada de 150 hores, que es reparteixen entre sessions presencials i on-line, i es dirigeix a empresaris/es, gerents de microempreses i pimes, futurs emprenedors i la càrrega lectiva es reparteix en mòduls especialitzats dedicats a les àrees d’estratègia empresarial, relació amb els clients, control de l’activitat, gestió d’equips i persones, inversió i finançament i elaboració del projecte propi d’empresa a mida. El programa de formació compta amb un equip de docents especialistes en les diferents àrees.

Objectiu: promocionar la formació permanent

El curs es preveu com el primer pas d’un objectiu a llarg termini que s’han proposat les dues organitzacions, que no és altre que fer promoció conjunta de programes de formació permanent que realitzen, així com en els serveis a les empreses que ofereixen i en altres iniciatives que els hi siguin d’interès comú.

D’acord amb aquest conveni, les dues entitats posaran els seus mitjans i esforços a disposició de l’objectiu de promoure coordinadament l’oferta de formació conjunta empresarial d’alta qualitat, potenciant l’accés de les empreses i les persones a aquests serveis de formació el més a prop possible d’on desenvolupen la seva activitat.