Casa Hidalgo, bona cuina regional gallega i catalana

Per . Actualitzat el

Regentat des de 1988 pel matrimoni José Yáñez i Lola Freitas, aquest restaurant, identificat per una gran bota situada al costat de la porta, ofereix un ambient càlid i alhora familiar. Lola té cura de l’atenció als clients mentre José elabora amb entusiasme i imaginació una cuina regional, que viatja des de Catalunya a Galícia, oferint les millors receptes i productes d’aquestes dues àrees tan riques i complementàries en les seves realitats gastronòmiques.

Cal destacar el gran protagonisme que adquireixen els peixos i els mariscs frescos, així com les reconegudes i saboroses carns gallegues, a més d’una elaborada carta de postres. El comensal, un cop assegut a la taula, es troba una carta molt àmplia de suggeridores i apetitoses tapes i uns platerets molt bé elaborats.

L’oferta de mariscs de les Ries inclou les ostres d’Arcat, cloïsses de Carril, musclos gallecs, navalles i la mariscada per a dues persones per picar, 58,50 euros.

La carta segueix amb les amanides, els carpaccios i els ibèrics de Guijuelo, a més dels entrants calents (canelons de peix, pop a la gallega…). Després vénen els arrossos i fideuàs (negre amb sèpia, amb llamàntol, paella…) entre 6,50 i 18,75 euros.

A l’apartat dels peixos del dia destaca el llobarro de platja a l’estil Santurce, l’orada a la sal, el rap, el lluç de la Corunya i la caldereta de marisc, entre 13,75 i 23,90 euros.

En carns, destaca el filet o entrecot de vedella, cabrit rostit a la castellana, entre 12,75 i 17,75 euros. I finalment, de postres, deliciosos els maduixots flamejats al pebre.

A tot això se sumen els plats del dia, com el xató de Sitges, 8,25€, el micuit de foie amb tòfones a l’Armanyac, 16,80€, croquetes de llamàntol i ceps, 12€, etc., i el menú degustació, de dimarts a divendres, sorpresa de la casa amb cinc plats i postres, 40 euros.

Un restaurant cent per cent recomanable, entre els millors d’aquesta turística població, coneguda també com la Blanca Subur.