Tarragona reunirà més de 200 estudiants d’animació sociocultural i turística d’arreu de Catalunya

Es tracta de la trobada anual que realitzen els estudiants d’aquest cicle formatiu, organitzada aquest any per l’Institut Vidal i Barraquer

Per . Actualitzat el

El pròxim dijous 26 de febrer es durà a terme a Tarragona la Trobada anual d’Animació Sociocultural i Turística que acollirà tots els centres de Catalunya on es cursen aquests estudis. La trobada està organitzada per l’alumnat d’aquest cicle formatiu de l’Institut Vidal i Barraquer, que ja van organitzar la segona d’aquestes trobades ara fa 14 anys, i que espera reunir més de 200 estudiants d’arreu del territori.

El lema de la trobada, CulturistiCA’T, recull els termes de cultura, turisme, Catalunya i la «T» identitària  de la  ciutat de Tarragona i pretén ser una trobada molt dinàmica amb activitats que permetran als participants  conèixer la  ciutat, demostrar les seves habilitats més artístiques i reflexionar sobre les inquietuds  de l’àmbit professional.

La trobada inclourà una gimcana cultural, talent show, dinàmiques de grups, photocall, performance,  jocs en diferents idiomes  i tallers on es podran treballar diversos aspectes que són importants per la  formació d’un animador com: educació en valors,  cultura, habilitats socials, dinamització de grups i  participació.

Aquesta trobada és considerada com una molt bona pràctica per part de l’alumnat organitzador i assistent, així com per part del professorat. De fet, és un format que no es dóna en altres cicles de famílies professionals que, si  bé en algun cas programen jornades formatives o de compartir experiències entre professorat,  l’alumnat queda relegat a un paper secundari.

El programa d’activitats començarà les 9 del matí i finalitzarà les 7 de la tarda, aproximadament.