Salou i Vila-seca fan un pas més com ‘smart cities’

Els municipis instal·len telectura de comptadors d’aigua a distància en 5 àrees diferents, al PortAventura i a Lumine

Per . Actualitzat el

El sistema de control dels comptadors d’aigua és un programa experimental que està gestionat per la Mancomunitat de Recursos Hídrics i permet conèixer en temps real el consum o configurar alarmes de fuita. Actualment, hi ha unes 1.000 llars que s’han adscrit a la prova, repartides entre Covamar, Mirador de Salou, Xalets de Salou, PortAventura, Lumine, el barri de la Plana i Polígon Alba de Vila-seca. La intenció és implantar progressivament el sistema arreu dels dos municipis per aconseguir un ús més eficient del recurs hidràulic i el client vulgui estalviar més aigua. La telelectura és un sistema innovador per llegir els comptadors a distància i que permet controlar i revisar el consum d’aigua als usuaris. Per tant, és una acció pròpia de les smart cities.