El TED Talk tarragoní exhaureix les entrades en menys d’una hora

Toni Puig, Sor Lucía Caram, Roser Amills i Roger Pera entre d’altres participaran en el primer TEDxPlaçadelFòrum

Per . Actualitzat el

Gran expectació davant la primera edició del TEDxPlaçadelFòrum, que ha exhaurit les entrades posades a la venda a través d’internet el passat divendres 13 de febrer en menys d’una hora. El prestigiós cicle de conferències locals TEDx ha obert una llista d’espera a la seva pàgina web per als participants que no es van poder inscriure per poder seguir l’acte en directe; tanmateix l’organització habilitarà un servei de streaming a la pàgina web de l’esdeveniment per a tots aquells que s’hagin quedat sense entrada.

El primer TEDxPlaçadelFòrum té com a fil conductor la temàtica “Conseqüència positiva” i comptarà amb les ponències de destacats conferenciants que compartiran les seves idees inspiradores per a motivar canvis significatius en l’entorn. Les conferències tindran una durada màxima de 18 minuts i seran enregistrades i distribuides en els canals internacionals de TEDx, arribant a milions de persones arreu del món.

TED és una organització mundial sense ànim de lucre amb un únic objectiu: compartir i difondre iniciatives que canvien el món i idees que mouen les persones. Va començar el 1984 com una conferència en la qual es varen reunir persones de tres àmbits: la tecnologia, l’entreteniment i el disseny, i, des de llavors, el seu abast s’ha anat fent gran i s’ha estès per tot el món. Amb dues conferències mundials i mitjançant la pàgina web TED.com, persones de diferents sectors i països són escollides per difondre iniciatives i projectes comunitaris. Així, aquesta organització, centrada en un missatge significatiu: el poder de les idees, esdevé una plataforma i un moviment global.

TEDx és un programa d’esdeveniments locals auto-organitzat en els quals es reuneix a un grup de persones per compartir una experiència TED. La conferència TED proporciona una guia general per al programa TEDx, però els esdeveniments TEDx són auto-organitzats amb una llicència de TED.

L’esdeveniment, que tindrà lloc a l’Auditori de la Diputació de Tarragona, segueix les directrius de l’innovador format de conferències TEDx, un programa sense ànim de lucre que té com a objectiu promoure el debat i la reflexió a través del coneixement i la difusió d’idees.

La primera edició del TEDxPlaçadelFòrum d’enguany inclourà els següents conferenciants:

Cecília Bofarull. Dissenyadora i cofundadora de Domo-A i dissenyadora, membre de la junta directiva de l’ADG-FAD (Associació de Dissenyadors Gràfics i Directors d’Art) i guanyadora de tres prestigiosos premis Laus de disseny. Protagonista del curt documental “366 dies”, seleccionat als Premis Goya 2015, on explica en primera persona el procés viscut al llarg d’un any des de la detecció d’un càncer al pit fins a la curació.

Toni Puig. Gestor cultural expert en marketing públic i conegut com un dels grans impulsors del concepte “marca ciutat”, Puig ha estat assessor durant 32 anys de l’Ajuntament de Barcelona afinant l’exitós i mundialment conegut “model Barcelona”. Autor de llibres com La comunicació municipal cómplice con los ciudadanos o Modelo ciudad, Puig està llicenciat en Teologia de les religions i és professor i conferenciant en moltes universitats a nivell mundial sobre màrketing i administració municipal.

Sor Lucía Caram. Monja dominica contemplativa, el seu dia a dia està entre la vida claustral, l’oració i l’estudi amb l’activitat social més compromesa. Directe i activa, no dubta en atacar la classe política quan cal per posar-se al costat dels més desafavorits. Va promoure el Grup de diàleg interreligiós de Manresa, el projecte MOSAIC relacionat amb la salut mental i la Fundació Rosa Oriol, un centre que dóna de menjar cada dia a més de 1.500 persones. Autora dels llibres Mi claustro es el mundo y A Dios rogando.

Marcel Gorgori. Periodista i escriptor, ha desenvolupat molta part de la seva carrera entre la ràdio i la televisió. Com a presentador destaca el seu pas per programes com “En clau de vi”, però també la seva contribució en d’altres com “Un tomb per la vida”, “L’indret de la memòria” o “Per molts anys”. Gran apassionat de la gastronomia i de l’òpera a parts iguals, és conferenciant habitual en temes d’òpera i del món del vi i dirigeix espectacles operístics per encàrrec en importants auditoris.

Magí Seritjol. Director i impulsor del Festival Tarraco Viva des de 1999. Ha participat en nombrosos esdeveniments relacionats amb la cultura i l’entreteniment: Fira de Teatre al Carrer de Tàrrega, Festivals de Teatre de Salou, Jornadas de Teatro Contemporáneo de Madrid, Festivals de Tarragona…. Va dirigir la comissió de suport a la candidatura de Tarragona Patrimoni Mundial i actualment és el responsable del servei de difusió del Museu d’Història de Tarragona.

Manel Muntada. Expert en desenvolupament organitzacional i gestió del canvi. Actualment desenvolupa la seva tasca de consultor com a director de la marca professional CumClavis col·laborant amb diverses organitzacions públiques en la conceptualització i sistematització de metodologies adreçades a fer valer el coneixement de les persones. Professor en matèria de lideratge i gestió del canvi en diverses institucions com el Institut de Ciències Polítiques Socials i la George Washington University.

Roser Amills. Periodista i escriptora; col·laboradora habitual del programa “Les mil i una nits” de Catalunya Ràdio, participa en el programa “Vespre” de TVE2 i coordina el blog de La Vanguardia “Inspiración digital”. Els seus darrers llibres (n’ha publicat 20…) “Fes bondat” i “M’agrada el sexe” no han deixat indiferent a ningú, reivindicant la comunicació sense tabús, la naturalitat i la llibertat individual.

Sara Pérez. Enòloga i biòloga, ha iniciat un projecte empresarial i vital des del seu celler La Universal amb l’objectiu de garantir la sostenibilitat més enllà de fer vi i comercialitzar-lo. Des d’una vinya amb terra granític de sauló, àcida i molt pobre en matèria orgànica està realitzant un increïble treball de recuperació i equilibri amb la intenció de deixar una petjada emocional, no material.

Jil Van Eyle. Impulsor del conegut projecte altruista “Teaming”, una iniciativa que reuneix microdonacions en equip com a formula per ajudar als altres. Un projecte de persones, i no d’organitzacions; i que està present ja en més de 40 països. Autor del llibre Cómo dejé de ser un idiota, on explica com va canviar la seva escala de valors arrel del naixement de la seva filla Mónica, afectada per hidrocefàlia.

Roger Pera. Actor i director català. Ha desenvolupat la seva carrera en teatre, on ha participat en muntatges com ‘La Vampira del Raval’, ‘In on it’, ‘Amadeus’, en cinema ha intervingut en películ.les com ‘Serie B’, ‘Habana Blues’ i ‘Los novios búlgaros’. També és habitual en sèries de televisió on ha participat en vàries produccions de TV3 com ‘Ventdelplà’, ‘Poblenou’, ‘Rosa’ i altres sèries de TV1 i Tele5. També és professor de l’ECAD i actor de doblatge, sent la veu habitual de Matt Damon, Tobey Maguire, Edward Norton, etc. I és a més, col.laborador de diferents emissores de ràdio.

Xavier Pirla. Tot i ser Enginyer Superior per l’Escola de Camins, Canals i Ports de Barcelona és conferenciant, formador i un referent a nivell mundial de la Programació Neurolingüística, especialitzat en tècniques de persuasió. La seva experiència com a consultor i formador el va portar a investigar i desenvolupar models basats en la pedagogia de la Neurolingüística i el va sensibilitzar sobre la importància de la comunicació per a potenciar el canvi a les organitzacions. Al 2007 crea Talent Institut, una referència en el món de la PNL professional i la formació en competències comunicatives. Sens dubte és un gran comunicador. És també autor del llibre ‘El arte de conseguir lo imposible’.