La Fira Medieval arriba amb un aquelarre

La companyia (H)istrionis Teatre representarà la reunió de bruixes en el marc del mercat ambientat a l’Edat Mitjana

Per . Actualitzat el

Tarragona acull el primer mercat medieval de l’any 2015 els dies 27 i 28 de febrer i l’1 de març. L’Organització de la Fira Medieval de Tarragona, que cada any porta amb molt d’èxit el seu mercat a l’octubre, ha volgut afegir una altra data històrica al calendari, aquest cop emmarcant-la dins un tema concret: l’aquelarre.

Un aquelarre o reunió de bruixes és un esdeveniment que ja es recrea a altres ciutats de Catalunya i que ho farà per primer cop a casa nostra de la mà del grup tarragoní (H)istrionis Teatre. Aquesta jove associació va néixer al maig de 2013, però ja ha demostrat la seva vàlua en altres actes culturals com l’homenatge al poeta Vicent Andrés Estellés, la Mostra de Teatre Jove –on actuarà per segon cop al maig- o fent teatre itinerant a la Fira Medieval de l’octubre, actuació que els hi va valdre la confiança d’un projecte més gran com aquest.

Sota el nom Aquelarre, la foscor s’atansa i sota la direcció d’Èric Pujol i d’Elisabet Font, molts altres particulars s’han afegit a l’espectacle que tindrà lloc a la Plaça de les Cols la nit de dissabte. Nobles, bruixes, vilatans i éssers fantàstics narraran fets històrics protagonitzats per personatges reals de la ciutat, fent encara més nostra aquesta tradició. Amb l’objectiu d’elaborar una proposta cultural que arribi a tothom, l’espectacle serà totalment gratuït. Això també ha estat possible gràcies a la col·laboració desinteressada d’actors i actrius amateurs que s’han presentat per lliure o bé en grup, com és el cas de Boikot Teatre.

L’espectacle tindrà una única representació la nit del 28 de febrer a les 21:15h.