Joan Martí i Castell presenta el seu nou llibre sobre l’entorn del català

Un recull d’onze estudis teòrics i pràctics de la llengua que s’ha presentat al Museu d’Art Modern

Per . Actualitzat el

El lingüista i exrector de la URV, Joan Martí i Castell, ha publicat el llibre Aportacions a l’estudi de la filologia i la lingüística catalana, una obra que mostra un total d’onze articles, escrits entre el 1985 i el 2009, que incideixen en els àmbits, entre d’altres, de l’anàlisi filològica de textos, de la sociolingüística històrica general, de la dialectologia social o de les influències ideologicopolítiques. També inclou articles sobre la recerca aplicada centrats, sobretot, en les dues grans figures de Ramon Llull i Pompeu Fabra.

El llibre ha estat editat per la Diputació de Tarragona i s’ha presentat al Museu d’Art Modern. L’acte ha estat presidit per Josep Poblet, president d’aquest òrgan públic, i que ha qualificat l’obra com «una peça més que posem en la construcció dels fonaments del país». A més, ha destacat la figura de l’escriptor pel seu treball i exemple en aquest camp. L’acte ha estat dirigit pel filòleg i membre de l’Institut d’Estudis Catalans, Joan Veny i Clar, tot un honor que ha destacat Joan Martí.