Els Tres Tombs arriben a Constantí

Aquest diumenge 22 de febrer tindrà lloc la 28a edició d’aquesta festa tradicional en honor a Sant Antoni Abad

Per . Actualitzat el

Aquest diumenge 22 de febrer tindrà lloc la celebració dels tradicionals Tres Tombs de Constantí. Aquesta tradició, que se celebra en honor a Sant Antoni Abat, patró dels animals domèstics i de feina que cada any,  té lloc des del 1988 i l’organitza el Cercle Cultural, recreatiu i esportiu. La cita arriba enguany a la seva  28a edició.

Els actes començaran puntualment a les 9.30 del matí, amb un esmorzar popular a l’aire lliure,  a la plaça de Mossèn Cinto Verdaguer.

Al llarg del matí els animals s’aniran concentrant als voltants de la mateixa plaça, i posteriorment cavalls, carros i traginers iniciaran la tradicional  desfilada pel carrers del nucli antic del poble.

Durant el recorregut, en el darrer tomb, també es farà la benedicció dels animals davant de l’església. Els Tres Tombs de Constantí s’han caracteritzat al llarg dels últims anys per la seva gran participació i seguiment.

Incidències viàries

Com cada any, per tal de garantir la seguretat vial i el bon desenvolupament dels Tres tombs la  Policia Local establirà un dispositiu especial de seguretat durant el matí de diumenge. A partir  de les 8 del matí el carrer Major quedarà tallat al trànsit, per tant, els usuaris del servei  d’autobús hauran de tenir en compte que els parades de bus del davant de l’ajuntament, i el  carrer de les Creus quedaran anul·lades i es traslladaran provisionalment a la cooperativa Sant  Isidre.També quedarà anul·lada la parada del carrer Centcelles.

Els carrers afectats per la desfilada i pels quals no es podrà transitar són els següents: c/Major,  c/Sant Pere, Raval de Sant Cristòfor, c/dels Horts, Plaça Mossèn Cinto Verdaguer, plaça Pau  Casals i Avinguda Onze de Setembre.