Castillo «desimputat» pel cas Highland

El Jutjat d’Instrucció número dos ha arxivat la denúncia presentada contra el regidor de l’Ajuntament de Tarragona

Per . Actualitzat el

Carles Castillo es mostrava alleujat aquesta tarda davant dels pocs periodistes que s’han apropat a la roda de premsa que el Tinent d’Alcalde de Territori i Seguretat Ciutadana ha convocat, a última hora, per donar a conèixer la seva innocència en el cas Highland. «És un dia feliç per a mi», ha dit l’edil socialista mentre els professionals de la comunicació buscaven carnassa i li preguntaven perquè estava sol. Si bé és cert que cap company de consistori ha fet un forat a la seva agenda per acompanyar-lo en un dia com aquest, tampoc tota la premsa que ha obert diaris amb titulars d’«imputat» en el seu moment s’han personat a la sala d’actes del consistori tarragoní per continuar amb la cobertura fins i tot quan ja no és tan sucós. Per no haver-hi, no hi havia ni l’escut de la ciutat que sempre es veu darrere dels oradors i que, avui, tapat per la pantalla de projeccions (casualitat o prevaricació ho jutjarà cadascú) ha recordat a aquelles rodes de premsa que Ballesteros feia des de l’oposició quan Nadal no volia que sortís l’emblema municipal rere el candidat rival.

Sigui com sigui, en petit comitè, Carles Castillo ha entregat una còpia de l’auto del Jutjat d’Instrucció número 2 de Tarragona als periodistes i ha anunciat que la causa contra la seva persona ha estat sobreseguda. Ha agraït a l’alcalde absent i al partit també absent «la confiança que m’han fet durant aquest temps», també a l’oposició (que tampoc hi era) per «no fer servir l’acusació com a arma política» i a la ciutadania (d’aquests érem pocs: periodistes i algunes de les persones de confiança del regidor) que «jo crec que mai va creure que fos culpable». Amb tot, el responsable de Territori i Seguretat Ciutadana, ha admès el tràngol que ha viscut durant aquests mesos: «Després de veure tants casos de corrupció política, veure’t al mateix sac que aquests brètols als quals odio tan profundament és molt injust».

Tot i que la part denunciant, la Federació Catalana de Locals d’Oci Nocturn, encara pot recórrer a l’auto, sembla a ser que Castillo ja ha pogut sortir d’aquest sac amb aquest sobreseïment que, segons el regidor, demostra que «a l’Ajuntament de Tarragona no hi ha corruptes».

Un consistori que d’aquí a tres mesos és sotmetrà a examen ciutadà amb un PSC que no ha presentat llista. Quan la premsa, encara a la recerca d’algun trofeu més suculent que el sobreseïment, li ha preguntat si «ara ja estava més tranquil i confiava a entrar “sense càrrecs” a la llista socialista», Castillo —que en alguns moments s’havia perfilat com a relleu de Ballesteros— ha admès que vol seguir però que si no se’l vol «tornaré a fer d’advocat que és la meva feina i m’agrada molt».

L’oci nocturn i els jutjats

Castillo ha lamentat «l’ús que es fa del jutjat per fer política i per defensar els interessos privats». I sense dir noms propis ha fet referència al conflicte engegat de fa temps entre el Highland i el Totem Cafè. Sobre aquests dos locals ha dit que «el que haurien de deixar de fer és barallar-se pel pastís de l’oci nocturn i pactar per ampliar el pastís de l’oci nocturn» i els ha demanat que «deixin de fer servir els tribunals per als seus interessos personals i més la via penal». En aquest sentit, admet que els treballadors públics «ens podem equivocar, però per això existeixen els procediments administratius, anar pel penal són ganes de fer mal».