L’Ajuntament de Tarragona tanca 2014 amb un increment dels ingressos del 8,24%

L’Informe d’Intervenció de l’últim trimestre de l’any mostra un balanç positiu del Pla d’Ajust dels pressupostos de la ciutat

Per . Actualitzat el

Aquesta setmana, s’ha fet públic el document que revela la bona situació en què es troba el consistori tarragoní. L’Ajuntament va tancar l’any amb un increment del 8,24% dels ingressos corrents respecte a la previsió anual de 2014 del Pla d’Ajust. A més, les despeses també s’han ajustat i només han patit un augment del 0,87% en relació a les previsions. Per altra banda, una de les dades més positives que reflecteix l’informe és que, el període mitjà de pagament a proveïdors, ha millorat considerablement, ja que s’ha anat reduint trimestre rere trimestre fins a situar-se als 10,94 dies actuals. Una xifra molt per sota dels 30 dies establerts segons la normativa vigent. Finalment, l’estalvi net de l’Ajuntament a data de 31 de desembre ha estat positiu, fins i tot superior a la previsió que es tenia per finals de 2014. Mentre que les despeses es mantenen dins de les previsions que es van fer per l’any passat.

El Pla d’Ajust es va implantar per resoldre la difícil situació pressupostària i de tresoreria provocada, entre d’altres, per la caiguda d’ingressos provinents de l’Estat i de la davallada de l’activitat econòmica general. Els resultats de l’exercici de 2014 han estat molt positius i mostren els beneficis que ha aportat el Pla d’Ajust al pressupost de l’Ajuntament.