El Ple pel Català analitzarà l’estat actual de la llengua al Camp de Tarragona

Demà divendres en tindrà lloc la trobada anual als Serveis Territorials de Cultura a Tarragona

Per . Actualitzat el

Demà divendres 20 de febrer tindrà lloc la trobada anual del Ple pel Català al Camp de Tarragona, que tindrà lloc divendres, 20 de febrer a la seu dels Serveis Territorials de Cultura, al carrer Major de Tarragona.

Durant l’acte, el director dels STC, Jordi Agràs, farà un balanç sobre les accions i l’estat de l’ús del català al llarg del 2014. Tanmateix, s’ha organitzat per celebrar el Dia Internacional de la Llengua Materna, un acte de presentació de diverses autobiografies lingüístiques d’alumnes de català de diferents centres d’ensenyament del Camp de Tarragona, que ajudaran a constatar la importància que té per a totes les persones l’adquisició de llengües al llarg de la vida.

Les persones protagonistes de la presentació relataran les vicissituds lingüístiques que han tingut al llarg de la vida: des de l’adquisició de la seva primera llengua en el si de la família, fins als diferents aprenentatges que han anat incorporant, bé sigui perquè a l’escola s’aprenia en una llengua diferent de la seva, bé perquè han trobat una llengua nova al lloc de residència on s’han traslladat, o per qualsevol altra raó que els ha impulsat a aprendre una llengua que no coneixien.

Es tracta de quatre persones vinculades als centres de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus i de Tarragona, a l’IES Pons d’Icart de Tarragona i al Servei Lingüístic de la Universitat Rovira i Virgili, provinents de diferents llocs del món. Així, Bineta Touré és del Senegal, Viktoriya Dubinova, de Rússia, Fairouz Maamir, d’Algèria i Mónica Marchesi, de Veneçuela.