El cinema fantàstic arriba al FIC-CAT de la mà del Festival de Sitges

El certamen cinematogràfic de la Costa Daurada se celebrarà a principis de juny

Per . Actualitzat el

El millor cinema fantàstic en català estarà present a la 8a edició del FIC-CAT, el Festival Internacional de Cinema en Català – Costa Daurada, gràcies a una nova col·laboració amb el Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Sitges. Ciència ficció, terror i fantasia: tots aquests gèneres aterraran a Roda de Berà (Tarragonès) després del seu pas per Sitges el passat mes d’octubre.

El FIC-CAT, que se celebrarà entre el 2 i el 7 de juny, inaugura així una nova secció dins les seves projeccions: Pantalla Sitges, apadrinada pel Festival de Sitges. Àngel Sala, director del reconegut festival de cinema fantàstic, serà a Roda de Berà per presentar la secció i seguirà de prop el desenvolupament del Festival. Sala és coneixedor del FIC-CAT, ja que hi ha participat com a membre del Jurat.

El llargmetratge L’altra frontera, dirigit per André Cruz Shiraiwa, serà el protagonista del Pantalla Sitges d’enguany. La pel·lícula presenta una realitat distòpica on Hannah i el seu fill Lleó han d’escapar d’una guerra que ha aïllat el seu país. Intentant creuar la frontera, entren a Terra de Ningú, un camp d’acollida que els proporciona llit i aliment, però que els sotmetrà a un sever sistema opressor obligant-los a competir per la seva permanència al camp.

L’acord entre els dos festivals inicia una col·laboració que donarà difusió i posarà de manifest la importància del cinema fantàstic dins de l’audiovisual català, i ha de contribuir a fer visibles i reivindicar les pel·lícules i curtmetratges estrenats durant aquest any.