Què va inspirar les obres dels grans autors llatinoamericans?

L’Obra Social “la Caixa” organitza un cicle de conferències per analitzar la figura i l’obra d’escriptors com García Márquez, Neruda o Cortázar

Per . Actualitzat el

L’Obra Social ”la Caixa” organitza un cicle de conferències, titulat Materials de ficció, sobre els llocs, les circumstàncies i les persones que van inspirar les grans obres de la literatura llatinoamericana i d’autors llegits arreu del món com Gabriel García Márquez, Pablo  Neruda, Julio Cortázar o Mario Benedetti.

Les conferències aniran a càrrec d’escriptors, editors i columnistes de parla hispana que oferiran un recorregut per les obres, les vides i els territoris dels autors llatinoamericans més  destacats i d’altres llibres i autors que, sense ser tan coneguts, també tenen la capacitat de captivar els lectors.

Les conferències tindran lloc al CaixaFòrum, al carrer Cristòfor Colom de Tarragona, a les 19 hores, i el preu de l’entrada és de 4 euros (50% de descompte per a clients de la Caixa).

Calendari del cicle de conferències Materials de ficció

Dimarts, 24 de febrer

Gabriel García Márquez i el laboratori de “Cien años de soledad”
A càrrec de Fernando Iwasaki, escriptor i historiador.

En aquesta sessió el públic descobrirà alguns dels motius que van inspirar a l’escriptor colombià Gabriel García Márquez a l’hora d’escriure ‘Cien años de soledad’. El ponent analitzarà els referents literaris i estètics així com les experiències vitals que van marcar el batec d’una de les grans novel·les de tots els temps.

Dimarts, 3 de març

Pablo Neruda i l’amistat que va transformar la literatura en espanyol
A càrrec de Santiago Roncagliolo, escriptor i periodista
La vida de Pablo Neruda va ser rica en viatges, paisatges, amors i amistats que el van influir de forma determinant. A més d’un gran poeta, Neruda va ser un escriptor molt popular, referent per a molts literats de la seva generació. En aquesta sessió, s’abordaran les circumstàncies vitals de la seva producció poètica, en els paisatges per on va transitar i en la seva decisiva amistat amb Federico García Lorca.

Dimarts, 10 de març
Julio Cortázar. Seguint les passes de la Maga
Carles Álvarez, editor
Què va motivar el particular univers literari de Julio Cortázar? Quina relació va tenir amb les ciutats de Buenos Aires i París? Va existir realment la Maga?
Entrar en el món de Julio Cortázar, fet de somiejos, personatges que busquen i troben, idees brillants i jocs infantils, és entrar en el fonament mateix de la seva obra.

Dimarts, 17 de març
A ras de suelo: amb les sabates de Benedetti
Violeta Medina, poeta i periodista
Mario Benedetti ha estat capaç de guanyar-se el cor de lectors d’arreu del món gràcies a la claredat tremenda dels seus versos i al llenguatge directe dels seus relats. En aquesta sessió el públic coneixerà quines van ser les seves passions, les seves lluites i les motivacions clau de la seva producció literària.