Les Tines de Renau, cuina tradicional de la comarca

Per . Actualitzat el

El restaurant Les Tines de Renau, situat a l’antic castell del municipi, es troba, com el seu nom indica, a Renau, un dels pobles més petits del Tarragonès, a tan sols 15 quilòmetres de Tarragona, la capital; a set minuts de Valls i a una hora de Barcelona. El restaurant es troba al costat de la plaça Major, al cim de l’encisador municipi i enmig d’un paisatge natural envoltat de vinyes d’una gran bellesa.

La cuina de les Tines de Renau és la tradicional de la zona, amb productes de proximitat i temporada, on destaquen les cassoles a l’estil de l’àvia i, sobretot, les carns rostides en una gran brasa situada dins del menjador i cuinades davant dels clients.

El restaurant disposa de salons rústics decorats curiosament de manera senzilla, així com d’una agradable terrassa, per al bon temps, amb vistes al poble i a la comarca. A l’entrada dóna la benvinguda una antiga premsa i un cup que es pot contemplar a través d’un vidre. Al menjador principal, que té una capacitat per fins a 60 comensals, destaquen les grans llums modernes del sostre, la pedra vista de les parets i detalls de bon gust com els antics morters de marbre i la petita bota de vermut de poble.

Des de fa uns set mesos el matrimoni Lluís Ramon Maideu i Josefa Pulido porten aquest establiment, ell com a xef i ella a les sales, oferint una cuina de línia catalana mediterrània, amb un menú tancat de 22 euros amb IVA inclòs, en què es pot triar entre 7 entrants, 7 segons i 7 postres, vi de la casa i aigua. Entre els primers podem escollir amanida d’enciams de colors amb formatge, fruita seca i una vinagreta de taronja i mel; escarola amb romesco i bacallà esmollat; caragols dolços i picants al nostre estil; escudella barrejada, canelons casolans de carns i ceps…

Entre els segons, rostit de pollastre de corral a la catalana; peus de porc arromescats amb cigrons i botifarra negra; callos de vedella amb cap i pota; llonganissa de pagès a la brasa; xai a la brasa amb guarniment, entrecot de bou (amb suplement de 3€)… i, a l’hora de les postres, tòfones artesanes d’avellana i xocolata; púding casolà de taronja amarga, crema catalana, i altres excel·lències d’una cuina tradicional amb freqüència oblidada. Celler amb una dotzena de referències. A partir del mes de novembre comencen la temporada de calçotades, fetes al més pur estil tradicional amb calçotades.