Foment es compromet a remodelar de l’estació enguany

El secretari general d’Infraestructures s’ha reunit amb l’alcalde de la ciutat a Madrid

Per . Actualitzat el

El Ministeri de Foment es compromet a iniciar aquest mateix any la licitació del projecte de remodelació, fent compatibles les actuacions amb la implantació de l’ample estàndard en el Corredor Mediterrani.

Així ho ha traslladat avui el secretari general d’Infraestructures del Ministeri de Foment, Manuel Niño, l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros. A la reunió, a la qual també han assistit els diputats per Tarragona Alejandro Fernández i Joan Ruiz, s’han analitzat els avenços realitzats per a la implantació de l’ample estàndard en el Corredor Mediterrani.

Segons el Ministeri de Foment, «la trobada és fruit del compromís de la ministra en la seva compareixença en el Ple del Senat del passat 10 de febrer, en què es va acordar que es realitzarien els contactes amb l’Ajuntament de Tarragona per avançar en la definició de les actuacions previstes de remodelació de l’Estació de Tarragona».

Per l’alcalde Ballesteros, en canvi, «la reunió d’aquest matí és la conseqüència de la pressió unànime política, social, cívica de Tarragona i ha servit per confirmar i consolidar les reivindicacions acordades de manera unànime en el plenari i amb el suport de la ciutadania a través del Manifest». I ha afegit: «Hem trencat una inèrcia d’aturada i no resposta amb el Ministeri de Foment i s’ha activat el compromís que exigíem, sobretot, pel que fa a l’accessibilitat de l‘estació».

Durant la reunió, s’han valorat les actuacions incloses en aquesta remodelació, el pressupost és de 6,2 M € (IVA inclòs) i que inclou: assegurar l’accessibilitat de persones amb mobilitat reduïda, instal·lar ascensors i escales mecàniques, ampliar andanes i modificar l’esquema de vies per incorporar l’ample estàndard a l’estació.

A més s’han tractat altres assumptes, com la connexió entre el tram de ferrocarril convencional Vilaseca-Tarragona-Barcelona i la línia d’Alta Velocitat Madrid-Barcelona a l’alçada de L Arboç, el Estudi Informatiu s’espera sotmetre a informació pública durant el primer semestre de 2015.

Pel que fa al tercer rail, s’ha  acordat posar data a la signatura del protocol entre la Ministra de Foment i l’Alcalde. Aquest document recull, principalment, que al projecte aparegui de manera explícita la provisionalitat del tercer rail, a més de la reforma de l’estació, la construcció de passeres que connectin la ciutat amb el mar, l’habilitació d’espais per a l’aparcament de les mercaderies fora de l’estació i el traçat urbà, i la construcció de barreres  de reducció de l’impacte acústic.  El Ministeri també ha anunciat que durant el primer semestre d’aquest any el projecte d’intercanviador de l’Arboç passarà a exposició pública.

L’Alcalde ha conclòs: «el resultat de la reunió és positiu, però no ens  donem per satisfets i no baixarem la guàrdia fins que no veiem per escrit els compromisos adquirits per part del Ministeri». El tinent d’alcalde de Territori ha afegit: «seguim amb la recollida de signatures i la demanda de les millores, avui ha estat un avançament ressenyable però hem de seguir treballant».