Es posa en marxa un projecte per integrar la població immigrant sense formació

Es faran tallers de lectoescriptura i cultura catalana per afavorir les habilitats comunicatives dels estrangers

Per . Actualitzat el

El passat divendres 13 de febrer es va presentar a l’Auditori Municipal de l’Arboç el projecte «Aprenent en la societat d’acollida», que té com a  finalitat crear un espai d’aprenentatge lectoescriptor per a la població d’origen estranger que no ha rebut formació al seu país d’origen, que fa entre 5 i 10 anys que viu al país d’acollida i que no ha desenvolupat les habilitats comunicatives necessàries per establir unes relacions socials completament autònomes.

En el marc d’aquest projecte es realitzarà un taller de lectoescriptura i cultura catalana al qual ja s’han inscrit més de 60 persones.

Inicialment es crearan dos grups de persones de diferents procedències, residents al municipi  de l’Arboç, sense formació o amb pocs anys d’escolarització al seu país d’origen, i que no hagin desenvolupat les habilitats comunicatives en cap dels  idiomes d’acollida.

A través d’aquest taller es contribuirà a millorar el coneixement oral i escrit de la llengua, així com la cultura, l’entorn legal, costums i tradicions de la nostra societat.

Aquesta acció va destinada a pal·liar el risc d’exclusió social del col·lectiu de persones immigrants; afavorir el seu desenvolupament personal i social i potenciar la seva contribució a l’economia del territori i a l’enriquiment cultural.

Tant el projecte  com el taller de lectoescriptura son iniciatives impulsades per la Regidoria de  Serveis Socials, Benestar i Família de l’Ajuntament de l’Arboç amb el suport  del Consell Comarcal del Baix Penedès i el finançament del Pla de Barris de la  Generalitat de Catalunya, del qual el municipi de l’Arboç n’és beneficiari.