«Totes les cares de la llista de CiU seran noves»

L’alcaldable de CDC per Tarragona anuncia una candidatura renovada

Per . Actualitzat el

 

Diverses vegades s’havia parlat del president de la Cambra de Comerç de Tarragona com a candidat prometedor per a CiU i, finalment, la formació nacionalista ha apostat fort per ell després de dues legislatures fora del govern municipal. Albert Abelló, al capdavant de l’ens cameral, s’ha mostrat com a persona capaç de vertebrar iniciatives que mobilitzen la ciutadania. De la seva collita són la col·lecció de cromos de l’any jubilar, que va portar de bòlit nens i adults i, per sobre de tot, el Tarragona dTapes, invent que al final s’ha acabat exportant arreu del país. Caldrà veure si Abelló, ara en política, és capaç de transformar aquest poder de convocatòria en vots quan només resten tres mesos per als comicis del 24 de maig.

Poc temps?
Poc, però suficient. No és una qüestió de temps sinó d’intensitat i de feina. Segurament, però, si haguéssim tingut una mica més de temps faríem les coses d’una altra manera. Però en tenim suficient.

Es considera prou conegut?
No sóc prou conegut, evidentment. Dins del meu entorn empresarial, comercial, turístic… amb la feina que he estat fent durant vuit anys com a president de la Cambra de Comerç m’imagino que en sóc més, de conegut. A més a més, des de la Cambra hem fet moltes coses. Però hi ha moltes parts de la ciutat on no em coneixen i jo tampoc els conec a ells. Per tant, és una ocasió per trobar-nos.

Com?
Trepitjant molt el carrer, anant molt per les zones de Ponent i de Llevant… Tarragona és una ciutat polièdrica i del que es tracta és de submergir-se entre les seves associacions, el seus col·lectius… per conèixer la gent i, sobretot, perquè m’expliquin coses. Per escoltar, vaja.

Com l’ha rebut la gent durant aquestes setmanes?
Molt bé. La gent té ganes que passin coses a la ciutat. És allò que sempre dic: «Tarragona, rock’n’roll». Em veuen com una persona nova que entra al món de la política, un «bicho raro», i el que fan és explicar-me coses, explicar-me les seves inquietuds…

Amb la bona rebuda que tenen els partits nous, creu que li dóna punts el fet de ser «un bicho raro» que no ve de la política, com diu vostè mateix?
Tots els partits pateixen un nivell d’endogàmia molt important. Els partits tradicionals han hagut de suportar en molt poc temps un canvi intern molt important per adaptar-se a les noves necessitats de la gent. Per una altra banda, la gent el que busca són cares noves. Jo capto la necessitat dels ciutadans de Tarragona de veure que hi ha persones noves que es volen dedicar a la política, com és el meu cas i el de la gent que vindrà a la nostra llista.

Què ens pot avançar d’aquesta llista?
Hi estem treballant. He parlat amb molta gent de la societat i això m’ha permès conèixer persones molt interessants. D’aquí a unes setmanes us les presentarem.

Hi ha molta gent disposada a formar part d’aquest projecte?
Sí. Però no tothom està disposat a entrar de regidor. Per poder-te dedicar al món de la política has d’estar en un moment molt concret de la teva vida. Això fa que hi hagi també gent que vol ajudar però des de fora del món de la política.

Veurem alguna cara que ja hàgim vist en altres legislatures dins de la llista de CiU?
Jo crec que totes les cares seran noves.

Amb Unió?
No dubto que també hi serà.

Què podeu oferir a la ciutat de Tarragona?
Que es visualitzi la capacitat d’acabar allò que no s’ha acabat mai a la ciutat. És començar per acabar i acabar per començar. Necessitem que Tarragona, que és una ciutat absolutament desendreçada, sigui capaç de ficar-se en valor. A Tarragona tot ho tenim a granel, tenim la cultura, el patrimoni, el comerç, el turisme… el que cal és empaquetar aquest producte i posar-lo en valor.

Pactaria amb qualsevol formació per governar?
Sé que és una resposta clàssica però a nosaltres l’únic que ens interessa és guanyar el dia 24 de maig. A les deu de la nit, si la paraula «pacte» surt ja la tractarem en el seu moment.