Celebració del Dia Internacional de la Llengua Materna

L’objectiu d’aquesta celebració és promoure el multilingüisme i la diversitat cultural

Per . Actualitzat el

El 1999 la UNESCO va declarar el 21 de febrer Dia Internacional de la Llengua Materna. La data es va escollir en reconeixement a les morts produïdes per la violent repressió del moviment en defensa de la llengua bengalí a la Universitat de Dhaka (Bangla Desh) el 1955. L’objectiu d’aquesta celebració és promoure el multilingüisme i la diversitat cultural.

Per celebrar aquesta data, el Consorci per a la Normalització Lingüística ha organitzat diverses activitats per donar valor a les diferents llengües maternes dels alumnes de català i alhora per conèixer-les una mica més.

Concretament, durant aquesta setmana, cada dia es pengen al bloc dels cursos de català (blocs.cpnl.cat/catalacalafell) un vídeo amb mostres dels alumnes parlant en català i en la seva llengua. I per altra banda també es podran escoltar unes quantes llengües per mitjà d’una entrevista a Calafell Ràdio. Finalment, a l’aula s’han penjat uns cartells en què cada alumne ha escrit en la seva llengua i el seu alfabet la paraula que més li agrada.

Les llengües que es poden escoltar són català, castellà, àrab, italià, quítxua, euskera, francès, ucraïnès, romanès i d’altres, cosa que demostra la gran diversitat lingüística de Calafell.