La unitat d’hemodinàmica obre les 24 hores al dia

Amb l’ampliació d’horari es preveu atendre uns 100 pacients més a l’any

Per . Actualitzat el

Des d’avui, l’Hospital Joan XXIII posa en funcionament la unitat d’hemodinàmica durant tot el dia i es preveu poder atendre uns 70 casos d’emergència més durant l’any 2015. L’hospital podrà atendre a les persones que pateixin infarts aguts de miocardi i necessitin un cateterisme d’emergència  a qualsevol hora els 365 dies de l’any en un temps mitjà de 115 minuts, sent el temps ideal entre el diagnòstic i la reperfusió de l’artèria  d’un màxim de 120 minuts. A més, es faran les intervencions programades amb atelació de pacients que pateixin aquesta patologia. L’Hospital Joan XXIII és el centre de referència per atendre els Codis Infart de les regions sanitàries del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. Durant les noves hores d’obertura, de 8 del vespre a 8 del matí, la unitat comptarà amb dues infermeres especialitzades i un tècnic de radiologia.

Aquest canvi d’horari no és el primer. L’any 2012, el Departament de Salut de les unitats d’hemodinàmica dels hospitals Joan XXIII de Tarragona, Josep Trueta de Girona i Arnau de Vilanova de Lleida van passar d’estar operatius 8 hores els dies laborables a 12 hores de dilluns a diumenge. La nova ampliació forma part del Pla de Salut 2011-2015 per reduir la mortalitat cardiovascular. Aquests hospitals són centres mèdics de referència en el camp de l’angioplàstia primària, és a dir, el procediment terapèutic que cal fer per desobstruir l’artèria als pacients que han patit aquest tipus d’infart de miocardi.