Els Mossos d’Esquadra localitzen un abocador il·legal a Constantí

El propietari ha estat denunciat per emmagatzemar centenars d’electrodomèstics sense tenir la documentació pertinent

Per . Actualitzat el

El passat 28 de gener, agents de la Unitat Regional Ambient del Tarragonès (URMA) van localitzar un terreny al municipi del Constantí, on hi havia electrodomèstics de segona mà, motors, pneumàtics de vehicles, diversos mobles i ferralla. La policia va contactar amb el propietari per inspeccionar l’àrea. El constantinenc va explicar que treballava en una botiga d’electrodomèstics de segona mà a Reus i que es dedicava al desballestament i reparació d’electrodomèstics. L’home no va poder presentar cap tipus de documentació que notifiqués el compliment de les normes i directrius estipulades pel decret legislatiu sobre tractament de residus. Per això, els Mossos d’Esquadra van procedir a denunciar-lo administrativament per no disposar de les instal·lacions adequades per l’emmagatzematge de residus, no disposar de les llicències ambientals i d’activitat, per manca d’assegurança de responsabilitat civil, llibres de registre, fulls de seguiments de residus especials, fitxes d’acceptació de residus tramesos i declaració anual de residus.

Els agents van dur a terme una inspecció per tota la propietat. Es van localitzar 500 rentadores, 100 frigorífics, 150 petits electrodomèstics, 8 motors de vehicles, diversos mobles usats, 200 pneumàtics i ferralla repartits en diversos coberts i una petita edificació dins del terreny.