L’any 2014 es van concedir 355 ordres de protecció per violència masclista a la demarcació

Segons el PSC, «les ordres de protecció concedides en matèria de violència de gènere a les comarques tarragonines baixen un 32% des de 2011»

Per . Actualitzat el

Segons el PSC, les ordres de protecció concedides en matèria de violència de gènere a les comarques tarragonines han davallat un 32% des de 2011. En concret, a la demarcació de Tarragona es van concedir 521 ordres de protecció el 2011, mentre que l’any passat les ordres de protecció van baixar fins a 355, és a dir, 166 menys en només tres anys.

Els socialistes denuncien la retallada de les partides pressupostàries destinades a combatre la violència de gènere, que han baixat un 25% des que el partiti popular és al Govern.

Segons Francesc Vallès, protaveu socialista al Congrés per Tarragona, el 93% de les dones assassinades l’any passat no comptaven amb cap mesura de protecció en vigor malgrat que quasi una tercera part, un 31%, havien denunciat prèviament la violència de la que eren objecte. «Alguna cosa està fallant», ha reblat Vallès, «més si tenim present que en els darrers anys les valoracions de risc extrem han baixat un 38% i les d’alt risc un altre 28%».

«Els socialistes exigim a l’executiu que potenciï les polítiques de prevenció, que millori la protecció de les dones i que reposi les partides pressupostàries que irresponsablement ha laminat”, ha explicat el portaveu socialista.