La Rueta Infantil enceta el cap de setmana de Carnaval

La Rua de l’Artesania inclourà 28 comparses inscrites i més de 1.800 persones desfilant

Per . Actualitzat el

El Carnaval dels Petits donarà pas, avui divendres 13 de febrer, als tres dies més trepidants del Carnaval, amb un seguit d’actes i espectacles ben rellevants i esperats per al públic més multitudinari. Així doncs, a les 15.30 hores la Rueta Infantil sortirà al carrer amb la col·laboració de 650 nens i nenes de 8 escoles i llars d’infants de la ciutat (adjuntem ordre), que aniran acompanyats per la representació, també en petit, del Rei Carnestoltes i la Concubina. A mitja tarda hi haurà espectacles per als més petits a la Plaça de la Font i al centre cívic de Sant Salvador.

Ja a la nit, a partir de les 22 hores, i encara amb entrades a la venta, serà el torn de la Disfressa d’Or, que enguany es trasllada a la Tarraco Arena Plaça, és l’acte on les comparses participants llueixen les seves millors gales. Tot plegat, en el marc d’una gran producció escènica. Un únic passi per poder veure i gaudir les millors disfresses individuals. Comparses participants (per ordre alfabètic): Aquí Hi Ha Marro, AMPA Carmelites, AV L’Albada, Cayo Largo, Colours Fantasy- AV La Granja, Col·lectiu de Dones de Sant Salvador, Comparsa La Unió, Cromatic Fusion, Fotem-li Canya, Grup de Dansa i Comparsa Disc 45, La Ballaruga, La Tàrraco de Luxe, Parc Riuclar, Petada, Sinhus Sport i Som i Serem.

Dissabte 14 de febrer serà el torn de la X Baixada del Pajaritu, que enguany torna a la Baixada de la Peixateria des de la Plaça del Rei i que a partir de les 12h els seus participants lluïran els carretons més esbojarrats i també hauran de dur a terme la Pujada. Tot plegat acabarà amb un vermut de deliberació del jurat.

A la tarda, a partir de les 18h, sortirà la Rua de l’Artesania amb la participació de 28 comparses, més una batucada al capdavant i la participació de més de 1.800 persones desfilant i un públic aproximat de més de 23.000; així mateix es presenta amb un nou recorregut que pretén millorar la visió dels espectadors i un final amb reconeixement per a tots els participants que serà a la Rambla Lluís Companys amb la col·laboració d’un speaker. (adjuntem ordre i enllaç plànol). La nit de dissabte la TAP tornarà a obrir les portes per a la celebració de la Revetlla de Carnaval amb la Ghetto Orchestra i l’obertura del Ball a càrrec del Carnestoltes i la Concubina i un concurs de disfresses amb tots els assistents que s’hi vulguin inscriure.

Diumenge 15 de febrer serà el torn de la Rua de Lluïment a les 19h. L’Itinerari serà el següent: Av. Ramón y Cajal, Font del Centenari i Rambla Nova fins al monument dels castells (adjuntem ordre).

D’altra banda, des de l’Empresa Municipal de Transports s’ha fet un treball molt important per tal d’agilitzar i modificar les línies d’autobús que es veuen afectades pel pas de les diferents rues i activitats del carnaval del cap de setmana. Al següent enllaç trobareu tota la informació amb cadascun dels plànols: http://emtanemambtu.cat/serveis-especials/carnaval-2013/