Es constitueix el Consell Assessor de Patrimoni historicoartístic de Tarragona

Per . Actualitzat el

Ahir dimecres es va constituir el Consell Assessor de Patrimoni Històrico-artístic, un òrgan de participació que té com a objectius generals debatre i analitzar totes aquelles qüestions d’interès general per al patrimoni, proposar a l’ajuntament solucions als problemes que es plantegen així com col·laborar en diferents temes a l’entorn.

Formen part del consell els representants de diferents organismes tant tècncis com polítics amb representació municipal; així com el Col·legi d’Arquitectes, l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC), l’Arquebisbat de Tarragona i la Real Societat Arqueològica Tarraconense. Aquest grup d’experts i responsables del manteniment del Patrimoni de la ciutat es reunirà dues vegades l’any per tal d’avaluar el seguiment dels diferents temes obert, emetre els informes pertinents i proposar accions concretes.

La tinent d’alcalde de Patrimoni, Carme Crespo, va apuntar les principals actuacions de restauració i manteniment dutes a terme pel que fa a la Muralla, com són la Porta dels Socors, l’Hort de l’Arquebisbe, la Baixada del Roser, el tram de Lestonnac, la col·locació de la xarxa de protecció en el tram Portal del Roser i intervenció al lateral esquerra de l’accés al Passeig, la Intervenció d’emergència al mur interior de la Muralla, tram Baixada del Roser per desprendiments i la Intervenció d’emergència tram passeig de Sant Antoni.

També va destacar les actuacions dutes a terme al Fòrum de la Colònia, al Circ, a l’Amfiteatre, al Pont del Diable i Fòrum de representació de la Tàrraco, al Pallol; així com al Mèdol i la Necròpoli; entre altres. En la majoria dels monuments també s’ha dut a terme la producció, muntatge i instal·lació de la senyalística dels recintes, així com la realització d’àudioguies per a mòbils i la substitució i subministrament dels tòtems exteriors i horaris dels recintes.

Pel que fa a la difusió i socialització del patrimoni, Tarragona també ha fet una important tasca com és la redacció d’un pla d’usos dels recintes per tal de poder fer activtats culturals i altres socials, respectant els mandats de la UNESCO en aquells que son patrimoni mundial.