Una explosió química provoca un núvol tòxic a Igualada

Protecció Civil activa l’emergència del PLASEQCAT per una explosió i confina la població de quatre municipis

Per . Actualitzat el

 

Protecció Civil de la Generalitat ha activat en fase d’EMERGÈNCIA el pla d’emergències PLASEQCAT per una explosió i incendi a l’empresa SIMAR del carrer Països Baixos número 3 del polígon industrial Les Comes d’Igualada.

L’avís s’ha rebut al telèfon d’emergències 112 als volts de les 9.45 hores, i fins al lloc s’han desplaçat una vintena de dotacions dels Bombers de la Generalitat, 4 unitats del SEM, 11 patrulles de Mossos d’Esquadra i efectius de la Policia Local i Protecció Civil del municipi.

Segons les primeres informacions, hi hauria hagut una explosió durant una maniobra de càrrega i descàrrega per una barreja d’àcid nítric i clorur fèrric al pati exterior de la indústria. Arran de l’explosió s’ha produït un núvol tòxic. El Sistema d’Emergències Mèdiques SEM ha informat que hi hauria 3 ferits lleus (un treballador i dos transportistes) traslladats a l’Hospital d’Igualada.

Bombers de la Generalitat treballen a la indústria i als voltants supervisant que no hi hagi cap persona a l’exterior i revisant també clavegueres. Mossos d’Esquadra i Policia Local revisen que es compleixin aquestes mesures.

Com a conseqüència de l’explosió, FGC informa que està tallada la circulació de trens entre la Pobla de Claramunt i Igualada de la línia Llobregat-Anoia (R6).

Com a mesura preventiva, els Bombers de la Generalitat i Protecció Civil de la Generalitat demanen el confinament de tota la població dels municipis d’Òdena, Igualada, Santa Margarida de Montbui i Vilanova del Camí. També s’ha restringit l’accés al polígon Les Comes i estan restringides, segons el Servei Català de Trànsit, les sortides 555 i 554 de l’A-2 a Igualada en ambdós sentits.

La població s’ha de confinar dins un edifici, tancar portes i finestres i no sortir a l’exterior fins a nova ordre. No us quedeu dins el vehicle ni aneu a buscar els nens a l’escola.

El telèfon d’emergències 112 ha rebut 98 trucades sobre aquest incident. Recordar que el telèfon 112 és per a emergències. Truqueu al 012 si voleu rebre informació.