Augmenten la freqüència de busos a Llevant

S’afegirà una línia interna a Boscos

Per . Actualitzat el

Complint els eixos de millora del transport públic urbà que exigeix el Pla de Mobilitat Urbana i Sostenbile (PMUST) i després d’haver dut a terme ja una sèrie de canvis positius per a la ciutat i per a l’increment dels usuaris; ara ha arribat el torn dels barris de Llevant amb, d’una banda l’augment de freqüències de les línies i d’altra, la incorporació de dos dels microbusos nous presentats recentment per tal de poder entrar dins els carrers que presenten una orografia més complexa de les urbanitzacions d’aquesta zona. Per tal d’avançar amb aquesta restructuració, la direcció i l’equip de l’Empresa Municipal de Transports (EMT) ha treballat conjuntament amb la Federació d’Associacions de Veïns de Llevant i amb la representació del regidor de zona de l’Ajuntament.

Així doncs, a partir del proper dilluns 16 de febrer, l’EMT augmentarà el servei de transport públic a les urbanitzacions de Llevant amb més freqüència i un nou servei intern de connexió amb la Vall de l’Arrabassada. L’actuació en una primera fase preveu dues línies troncals per la N-340 i Via Augusta fins el centre de Tarragona: la L12, procedent de La Móra/Ferran i la L11, amb origen a Boscos. La L12 de La Móra/Ferran passa de 19 a 23 expedicions amb un freqüència regular de 40’, que fa més fàcil recordar els horaris, i no modifica en aquesta primera fase l’actual recorregut. La L11 de Boscos regularitza igualment la freqüència a 40 minuts, guanya rapidesa en trigar 28 minuts en arribar al centre, i amplia el seu actual recorregut amb dues noves parades als carrers Jaume Pahissa i Amadeu Vives.

Ambdues línies seran alternes, pel que en tot el tram conjunt des de Monnars al llarg de la N-340, els usuaris de l’àrea de Boscos, Cala Romana, Savinosa i Via Augusta disposaran d’un autobús cada 20 minuts. Així, els veïns d’aquestes zones passen a tenir 47 expedicions diàries al centre de Tarragona, en lloc de les 25 actuals, des de les parades ubicades a la N-340. Simultàniament, en aquesta primera fase entra en funcionament la línia sectorial de Boscos, la L13. Aquest servei intern es farà amb un microbús que recorrerà les diferents urbanitzacions de Cala Romana, Boscos, L’Escorpí, Entrepins i Monnars.

El microbús recollirà els usuaris per les urbanitzacions connectant aquestes amb l’àrea de serveis (bancs, comerços, farmàcia) de la Vall de l’Arrabassada i el centre mèdic de referència CAP Llevant. Serà una línia circular de 60 minuts de duració total, ampliarà la cobertura per l’interior de Boscos i a Cala Romana i al llarg del seu recorregut també permetrà l’enllaç en alguns punts amb les diferents línies cap al centre (L8,L11 i L12).

Per garantir una bona connexió als usuaris de la L13 des del CAP Llevant cap al centre i l’Hospital Joan XXIII, s’augmentarà la freqüència de la L8 que passarà a ser cada 15 minuts.

Amb aquesta reestructuració, les urbanitzacions de Llevant recuperen, revisat i millorat, el servei de transport públic que es va veure afectat per la reorganització de les línies en aplicació del Pla de Viabilitat de l’EMT l’any 2012. Aquesta actuació, en la seva primera fase, se suma a les posades en marxa al llarg de 2013 i 2014 i s’emmarca en el nou model de transport públic, previst en el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de Tarragona (PMUST).