Via Veneto, un magnífic restaurant per la seva cuina, servei, celler i decoració

Per . Actualitzat el

Un dels millors plaers gastronòmics que es poden viure a Barcelona és asseure’s en una taula del restaurant Via Veneto i gaudir de les seves excel·lències culinàries, que són moltes i ben variades, servides en un marc físic extraordinari, una autèntica bombonera amb decoració de luxe d’estil modernista Belle Epoque, d’agradables sensacions i un servei molt professional però a la vegada entranyable, amable i atent. Què més es pot desitjar!
La rebuda de Josep Monje i el seu fill Pere, familiar sense perdre en cap moment la formalitat, predisposa a una vetllada inoblidable en un establiment únic a la capital catalana, que encapçala els primers llocs en el rànquing d’avaluació de la restauració catalana, conquerint un merescut 9,75 en l’única Guia de Restaurants i Hotels que hi ha Catalunya, la Guia Gourmand, des de fa anys. La gran carta ens ofereix un ventall ampli d’especialitats que han fet famosa la cuina de casa en una línia ben definida des de sempre: la catalana de mercat i de temporada, que des del 2013 comanda el xef Sergio Humada al capdavant d’un equip de 15 professionals.

En aquesta línia, destaca el menú de la tòfona blanca que ben aviat serà substituït pel de la tòfona negra. Aquesta catedral de l’alta gastronomia, amb més de 45 anys d’història però sempre al dia (el 2014 va ampliar la vaixella i les copes), incorpora també elaboracions de plats que, juntament amb els de sempre, poden formar un extraordinari menú a la mida i gustos dels comensals per a la seva màxima felicitat gustativa.
Així podem combinar uns deliciosos pèsols del Maresme, ara que comença la temporada, acompanyats de botifarra negra i carxofa, amb una bullabessa plena de sabors del nostre Mare Nostrum. I sense deixar la Mediterrània, unes garotes de Cadaqués fantàstiques. O les ostres vives de les ries gallegues. O els canelons farcits de pollastre de raça Prat «pota blava», que són una meravella, igual que en els segons: la becada, tan difícil de trobar ben feta, o el colomí rostit i desossat sobre mosaic de cereals, poma i cacau, o el filet de bou Charolais en tagliatta amb arròs cremós de trompetes i tòfona…

A l’hora de les postres, el brownie cuit a baixa temperatura amb te negre, gelat de stracciatella i fruits del Maresme vermells ens pot acabar d’aproximar-nos al cel. Els maîtres Javier Oliveira i Luis González tenen cura que tot funcioni bé i el celler, amb el sommelier José Martínez, ofereix més de 15.000 ampolles amb unes 1.500 referències.

En definitiva, un magnífic restaurant per la seva cuina, servei, celler i decoració.